Jelena Välbellä meni kuppi nurin norjalaisten kanssa – hymy hyytyi haastattelupisteellä kertalaakista: "En halua puhua teille"

Suomen valopilkku yllätti kaikki vaikean kauden jälkeen –"Joni Mäki näytti minun sanani vääriksi" 4:14
Nyrhinen ja Karvonen: Suomen valopilkku Joni Mäki yllätti kaikki olympiasprintissä – Ilkka Herolalta sopii odottaa hyvää yhdistetyssä

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe teki norjalaistoimittajille selväksi tyytymättömyytensä näiden raportointiin.

Välbellä on ollut ensimmäisen kisaviikon aikana syytä hymyyn. Venäläishiihtäjät ovat saavuttaneet neljällä ensimmäisellä hiihtomatkalla kaikkiaan neljä mitalia, kirkkaimpana saavutuksena Aleksandr Bolshunovin olympiavoitto miesten yhdistelmäkilpailussa.

Tiistain sprinttien jälkeen, kun Aleksandr Terentjev oli saavuttanut miehissä pronssia, Välben hymy kuitenkin hyytyi hänen astelessaan Zhangjiakoun hiihtostadionin Norjan yleisradioyhtiön haastattelupisteelle. NRK:n toimittaja ei ehtinyt kuin onnitella Välbeä viimeisimmästä mitalista, kun tämä yhtäkkiä ilmoitti, ettei halua puhua norjalaisille toimittajille.

Kysyttäessä syytä Välbe täsmensi, ettei hän pidä tavasta, jolla norjalaiset uutisoivat Venäjästä.

– En halua puhua teille, koska sanotte vain pahoja asioita meistä, eikä se ole kaunista. Me emme ole koskaan muistuttaneet teitä siitä, että Therese Johaug oli kilpailukiellossa. Emme ole koskaan maininneet, että Martin Johnsrud Sundby oli kilpailukiellossa. Miksi te nyt sanotte, että Bolshunov ei ole puhdas? Välbe tivasi.

– Miksi norjalaisten täytyy tehdä niin? Teillä on omat motiivinne, eikä se ole hyvä juttu.

Välben mielestä esimerkiksi Bolshunovin ylivoimaa sunnuntain yhdistelmäkilpailussa hämmästeltiin perusteettomasti.

– Se oli epämiellyttävää. Hän ei ole ilmiö, hän vain harjoittelee paljon.

NRK:n mukaan Välbe on kertonut venäläiselle Sport-Expressille kimpaantuneensa NRK:n sivuilla sunnntaina julkaistusta artikkelista, jossa Jan Petter Saltvedt kommentoi kriittisesti venäläisurheilijoiden osallistumista Pekingin kisoihin.

– Jotkut hölmöt halusivat saada lukijoita ja yrittää peittää norjalaisten oman epäonnistumisen, Välbe sanoi.

Välbe haluaisi NRK:n osoittavan julkista katumusta Saltvedtin kirjoituksesta.


Lue myös:

    Uusimmat