Maailmancup-ladulle ilmestyneeltä venäläistähdeltä poikkeuksellinen ehdotus – tällainen vastaus tuli Norjasta

Venäjän hiihtotähti ja olympiavoittaja Julia Stupak ehdotti venäläisten ja muiden maiden hiihtäjien tapaamista, jossa keskusteltaisiin neutraalilla alueella Venäjään kohdistuneista sanktioista.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet suljettuina kansainvälisestä urheilusta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Paraikaa käynnissä olevissa Planican MM-hiihdoissa ei maiden edustajia nähdä. Vallitseva tilanne on saanut venäläishiihtäjä Stupakin turhautumaan.

– Se oli mielestäni oikein koota urheilijoita jokaisesta maasta ja keskustella tilanteesta. Olen miljoona prosenttia varma siitä, että emme saisi minkäänlaisia syytöksiä muiden maiden edustajilta. Se vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, että kukaan suostuu tällaiseen keskusteluun, Stupak sanoi venäläiselle uutistoimistolle TASSille. 

Aikaisemmin Venäjää maastohiihdossa valmentanut ja nykyään Italian maajoukkuevalmennuksessa toimiva Marcus Cramer on sitä mieltä, että ihmisten tulisi tavata Stupak, joka ilmestyi aiemmin tässä kuussa maailmancup-ladulle Italian Toblachissa.

– Niiden urheilijoiden, jotka valittivat Toblachissa, olisi pitänyt puhua hänelle henkilökohtaisesti. Mikseivät he puhuneet hänelle? Hän ei ole osa sotaa. En ymmärrä, miksi he ovat niin vihaisia. Kyllä, hän oli Toblachissa harjoittelemassa. En nähnyt häntä kisaliivi päällä, mutta näin hänet turisteille tarkoitetuilla laduilla. Hänellä on viisumi ja voi matkustaa. Hän halusi harjoitella, Cramer sanoi Dagbladetille.

– Meidän ei tule nostaa syyttävää sormea venäläiselle naiselle, koska hän harjoitteli Toblachissa. Mikä on ongelmana siinä, että hän on siellä. En ymmärrä, miksi niin moni osoitti syyttävää sormea hänen suuntaansa, Cramer jatkoi.

Norjan kaksinkertainen olympiamitalisti ja kolminkertainen maailmanmestari Hans Christer Holund kertoi olevansa tapaamisen kannalla. 

– Keskusteleminen on aina hyvästä, joten olisin valmis tähän tapaamiseen, Holund sanoi Planican MM-kisojen lehdistötilaisuudessa.

Hiihdon MM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona maastohiihdon osalta miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailulla.

Lue myös:

    Uusimmat