Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta

Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta 2:18
Jeff varoittaa muita saatuaan tietää, että hänen perheensä kotia on voinut vuokrata Airbnbssä hänen tietämättään.

Kalifornialaisperheen talo päätyi heidän tietämättään tarjolle Airbnb-sovellukseen.

Kalifornialaisperhe varoittelee matkakuumeisia kansalaisia löydettyään oman talonsa Airbnb'stä. Joku oli ilmeisesti päättänyt tehtailla huijauksen ja tarjota vuokralle pahaa-aavistamattoman Jeffin asuntoa, kertoo CNN.

"Hän sanoo, että ovella on joku, joka on vuokrannut talon..."

Kodin omistaja Jeff Branch perheineen on asunut uudessa lukaalissa vasta nelisen kuukautta. Asunto kuitenkin pääsi yllättämään heidät matkan aikana: Jeff oli lähtenyt perheensä kanssa lomalle, ja kotona majaili vain perheen lemmikkien hoitaja.

– Hän tekstaa meille kysyen, vuokrasitteko talon jollekulle viikonlopuksi? Sanoimme "ei". Ja hän sanoo, että ovella on joku, joka on vuokrannut talon Airbnb-sovelluksen kautta, Jeff kuvaa.

Talo oli laitettu luvatta Airbnb:hen

Jeff suuntasi itse sovellukseen ja todella löysi oman kotinsa sieltä. Ilmoituksen kuvat oli napattu talon taannoisesta myynti-ilmoituksesta. 

Santa Monicassa sijaitsevaa taloa kuvattiin "moderniksi mestariteokseksi". Yölle tuli hintaa 450 dollaria. Katso kuvia ilmoituksesta yllä olevalta videolta!

– Sillä hetkellä tajusin, miten helppoa ihmisten on tehdä netissä luvatta mitä tahansa, Jeff sanoo.

Jeff syyttää Airbnb:tä vitkastelusta

Jeff otti yhteyttä Airbnb:hen, joka lupasi siirtää asian erityistiiminsä tutkittavaksi. Jeffin mukaan viikkoihin ei kuitenkaan tapahtunut mitään; ilmoitus oli edelleen esillä sovelluksessa, ja lopulta toinenkin vuokraaja saapui kyselemään "varaamansa majoituksen" perään.

– Ei ole kivaa olla tilanteessa, jossa ihmiset tulevat ovellesi, ovat nähneet kuvia netissä ja sanovat maksaneensa asunnostasi, Jeff kuvaa.

Samalla huijarilla toinenkin ilmoitus

Airbnb:n mukaan asuntoa tarjoavan tahon henkilöllisyys on varmennettu. Sitä, missä asuntoja tarjoavat henkilöt asuvat, ei asiasta raportoineen toimittaja Kristine Lazarin kuitenkaan varmisteta. Ei siis ole takeita siitä, että asuntoa tarjoava henkilö myös omistaa asunnon.

Lazarin tiimi tutki Jeffin asunnosta ilmoituksen tehneen henkilön profiilia; hän tarjosi Airbnb:ssä myös toista kotia, mutta Google-haku paljasti, että talon kuvat ovat aivan eri osoitteesta kuin mitä ilmoitus väittää.

Näin Airbnb vastasi

Toimittajien yhteydenoton myötä ilmoitukset ovat kadonneet Airbnb:stä. Jeff kuitenkin syyttää sovellusta välinpitämättömyydestä.

– Luottamus on toimintamme ydin eikä huijareilla ole sijaa Airbnb-yhteisössä, Airbnb totesi vastineessaan.

– Kyseisen asunnon omistaja [Jeff] on oikeassa ja olemme kieltäneet molemmat ilmoitukset ja niiden tekijälle on annettu porttikielto.

Airbnb:n mukaan varat eivät liiku majoituksen tarjoajalle ennen kuin asukas on aidosti päässyt majoittumaan. Airbnb käyttää teknologiaa havainnoimaan feikki-ilmoituksia, jotka sen mukaan ovat harvinaisia.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat