Poista nämä sovellukset puhelimestasi välittömästi – lähes 200 pelistä paljastui erittäin ikävä yllätys

Onko kiinalaiskännykkä uhka? Näin vastaa Huawein huippujohtaja 6:17
Onko kiinalaiskännykkä uhka? Huawein huippujohtaja MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Nämä lähes 200 peliä sisältävät haitallisen troijalaisen.

Huawein AppGallery-sovelluskaupasta on paljastunut peräti 190 Androidille tehtyä sovellusta, joiden mukana laitteeseen on ujutettu troijalainen, kirjoittaa Bleeping Computer. Kaikkineen näitä sovelluksia on ladattu jopa 9,3 miljoonaa kertaa.

Nämä sovellukset on sittemmin poistettu AppGallerystä, mutta käyttäjän on itse hävitettävä jo ladattu sovellus omalta laitteeltaan.

Löydön tehneet venäläisen virustorjuntayhtiö Dr. Webin tutkijat tunnistivat troijalaisen Android.Cynos.9.originiksi, joka on muokattu versio Cynos-haitakkeesta. Nämä troijalaiset pystyvät lukemaan ja lähettämään tekstiviestejä, lataamaan uusia sovelluksia sekä keräämään dataa ja paikkatietoja.

Yksi vaara on se, että haitake tekee konnien määrittelemiä maksullisia kuukausitilauksia saastuneen puhelimen omistajan nimissä.

Sovellukset ovat olleet pääosin mobiilipelejä, joita on tarjolla venäjäksi, kiinaksi sekä englanniksi. Troijalaisen havaitsemista on voinut jarruttaa se, että luvattu peli on ollut haitakkeesta huolimatta toimiva.

Ladatuimmat pelit, jotka ovat pitäneet sisällään muokatun Cynos-haitakkeen:

  1. Hurry up and hide (2 000 000 latausta)
  2. Cat adventures (427 000 latausta)
  3. Drive school simulator (142 000 latausta)

Voit katsoa koko listan saastuneista sovelluksista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat