Jättefiasko! Ruotsi on ulkona – MM-kiekossa uskomatonta historiaa

Venäjä päihitti Ruotsin huimassa trillerissä voittomaalikilpailun jälkeen 3–2 ja päätti Tre Kronorin taipaleen jääkiekon MM-kisoissa Riiassa historiallisesti alkulohkoon.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsi tarvitsi sen viimeisestä alkulohkon ottelusta voiton elätelläkseen toiveita pudotuspelipaikasta. Tre Kronor johtikin ottelua kolmanteen erään saakka 1–0 Jesper Frödénin avauserässä maalin edustalta sutimalla ylivoimamaalilla.

Venäjä nousi kuitenkin keulille tehohetkellään kolmannessa erässä. Se värkkäsi kaksi osumaa 12 sekuntiin reilun 52 minuutin pelin jälkeen.

Ensin osui Venäjän kapteeni Anton Slepishev ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Aleksandr Barabanov heilutti reppua.

Trilleri ei ollut kuitenkaan vielä tässä. Kaksi ja puoli minuuttia Venäjän johtomaalin jälkeen Victor Olofsson nosti Tre Kronorin jälleen tasoihin.

Viiden minuutin jatkoaika ei tuottanut ratkaisua, ja taisto eteni voittomaalikilpailuun. Se kääntyi kliinisemmälle Venäjälle, jonka ratkaisumaalin upotti MM-turnauksen ensimmäiseen otteluunsa saapunut NHL-tähti Vladimir Tarasenko

Video ratkaisusta näkyy jutun ylälaidasta.

Näin ruotsalainen fiasko oli valmis. Tre Kronor jää sensaatiomaisesti alkulohkoon, A-lohkon neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle viidennelle sijalle.

Jääkiekon MM-kisoissa on pelattu pudotuspelejä vuodesta 1992 lähtien, ja Ruotsi oli aina aiemmin selviytynyt pudotuspeleihin.

Venäjä johtaa A-lohkoa, ja se etenee varmuudella pudotuspeleihin. Se kohtaa omassa alkulohkon päätösottelussaan huomenna tiistaina Valko-Venäjän.