Jäteauto tukki tien Helsingissä: Malttamattomuus tuli kovatuloiselle Porsche-kuskille kalliiksi – tämä temppu olisi saanut jäädä tekemättä

Malttamattomuus tuli Porsche-kuskille kalliiksi Helsingissä 0:08
Malttamattomuus tuli kovatuloiselle Porsche-kuskille kalliiksi Helsingissä.

Malttamattomuus tuli kalliiksi arvokkaan katumaasturin kuljettajalle Helsingissä tiistaina.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista jakoi Twitter-tilillään tiistaina videon poikkeuksellisen malttamattomasta autoilijasta. Artikkelin yläpuolella oleva video tallentui poliisiauton kameraan Lapinlahdenkadulla Helsingin keskustassa tiistaiaamuna.

Poliisin videolla näkyy, kuinka jäteauton kuormaus on hetkellisesti estänyt kulun Lapinlahdenkadulla. Jonossa ensimmäisenä nököttävä poliisiauto ja takana olevat ajoneuvot odottivat kiltisti vuoroaan, mutta yhdellä Porsche-kuskilla ei mitä ilmeisimmin ollut tällaiseen aikaa tai kärsivällisyyttä.

Videolla näkyy, kuinka poliisiauton takaa tuleva auto koukkaa jalkakäytävän kautta päästäkseen kiertämään jäteauton. Koulu ja päiväkoti, jotka sijaitsevat aivan tapahtumapaikan vieressä, eivät kuljettajan menohaluja hillinneet.

Pasterstein kertoo Twitterissä, että kuljettajalle määrättiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 14 päiväsakkoa, mikä teki tämän tuloilla 2 546 euroa. Poliisin sakkolaskurin mukaan tällaiseen sakkosummaan vaaditaan yli 11 000 euron käteen jäävät nettotulot.

Pasterstein muistutti julkaisunsa kommenteissa, että autolla saa olosuhteiden sitä vaatiessa ajaa myös muualla kuin ajoradalla, kunhan toiminnalla ei aiheuteta vaaraa tai haittaa muille. 

– Tuossa videon tilanteessa ei ollut tällaiset erityiset olosuhteet. Lisäksi siitä ei saa aiheutua vaaraa, nyt aiheutui, ylikomisario totesi.

Lue myös:

    Uusimmat