Sivullinen kuvasi 18-vuotiaiden vaarallisen kilvanajon ja kiinnijäännin Itäväylällä – kesärenkaat alla lähes 150 km/h

Lähes 150 km/h Itäväylällä kesärenkaat alla – poliisi lopetti kilvanajon 0:23
Poliisipartio pysäytti kilpaa ajaneet 18-vuotiaat miehet Itäväylällä Helsingissä viime viikonloppuna. Kumpikin kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Katso poliisiauton kameran tallentama video yläpuolelta, sivullisen kuvaaman videon löydät alempaa.

18-vuotiaat kuljettajat määrättiin välittömästi ajokieltoon.

Helsingin poliisin liikennetoimintojen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä videon hengenvaarallisesta toiminnasta liikenteen seassa. Varsinainen kilvanajo olisi jäänyt poliisilta huomaamatta ilman sivullisen kuvaamaa videota, joka julkaistiin myöhemmin TikTokissa.

Artikkelin yläpuolella oleva video tallentui poliisiauton kameraan perjantai-iltana iltayhdentoista jälkeen Helsingin Herttoniemessä.

– Kollegat olivat valvomassa liikennettä Itäväylällä, ja he havaitsivat tällaisen suurta ylinopeutta kulkevan ajoneuvon ja toisen sen perässä. Lähtivät perään ja saivat molemmat ajoneuvot pysäytettyä bussipysäkille, Pasterstein kertoo MTV Uutisille.

Autojen nopeudeksi mitattiin enimmillään noin 150 kilometriä tunnissa 70:n alueella. Tapahtumahetkellä Itäväylällä oli jonkin verran myös muuta liikennettä. Lisäksi ilman lämpötila oli pari astetta pakkasella, eikä kummassakaan autossa ollut talvirenkaita.

Kumpikin kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

TikTok-video paljasti kilvanajon

Tilanne tallentui myös sivullisen kameraan. Nimimerkki tiktokkaajanne julkaisi TikTok-tilillään viikonloppuna videon, jolla autot sujahtavat kuvaajan ohi molemmin puolin. Myös pysäytystilanne on nähtävissä videon lopussa.

Poliisi ei alkuun edes tiennyt, että kyse oli ollut kilvanajotilanteesta. Asia paljastui vasta alla olevalta TikTok-videolta, joka tuli poliisin tietoon Pastersteinin mukaan yllättäen ja pyytämättä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Artikkelia muokattu 22.11. klo 15.30: Korjattu tapahtuma-ajaksi perjantai-ilta noin klo 23.

Lue myös:

    Uusimmat