Mainos

Järvi-Suomen Portti ulkoistaa toimintojaan

Järvi-Suomen Portin hankinnan henkilöstö siirtyy LSO Foodsin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Lihajalosteita valmistava Järvi-Suomen Portti ulkoistaa sikojen ja nautojen hankinnan, eläinvälityksen sekä alkutuotannon neuvonnan.

Jatkossa Järvi-Suomen Portti ostaa Lappeenrannassa teurastettavat eläimet LSO Foodsilta. LSO Foods vastaa myös hankintapalveluiden järjestämisestä, eläinkuljetuksista sekä Portin tuottajatilityksistä. Yhteistyöllä tähdätään yhteensä noin kahden miljoonan euron kustannussäästöihin.

LSO Foods Oy on HK Ruokatalo Group Oyj:n tytäryhtiö, mutta alihankintasopimus ei vaikuta Järvi-Suomen Portin ja tuottajien välisiin jäsensuhteisiin. Jäseninä olevat lihantuottajat jatkavat edelleen osuuskuntansa jäseninä ja omistajina.

Järvi-Suomen Portin hankinnan henkilöstö siirtyy LSO Foodsin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kaikkiaan työntekijöitä on 22.

Vuonna 2005 LSO Foodsin sianlihanhankinta oli reilut 80 miljoonaa kiloa. Naudanlihaa yritys hankki reilut 18 miljoonaa kiloa. Yhteistyön ansiosta LSO Foodsin hankintamäärät kasvavat sianlihassa noin 92 miljoonaan kiloon ja naudassa noin 26 miljoonaan kiloon. LSO Foodsin osuus koko maan sianlihan hankinnasta on näin ollen 45 prosenttia. Naudanlihan osalta LSO Foodsin osuus on vajaat 30 prosenttia.

Tänään allekirjoitettu sopimus vaatii vielä kilpailuviraston hyväksynnän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.