Jarmo Kekäläisen superhankinta joutui vakuuttelemaan osaamistaan Patrik Laineelle – "Vannoin heille vaihtopenkillä"

1:20
Katso tästä NHL:n suurimmat pelaajasiirrot tulevalle kaudelle.

Johnny Gaudreau ei vielä ole saanut Columbus Blue Jacketsin kuuluisaa tykkiä laulamaan.

Gaudreau on Jarmo Kekäläisen puhutuin hankinta sinitakkien riveihin tälle kaudelle. Meritoitunut NHL-konkari on pelannut liigassa yhdeksän kautta ja on pitänyt läpi uransa uskomatonta pistetahtia päällä.

Gaudreau on säikkynyt tunnetusti Blue Jacketsin perinnettä ampua tyhjälaukauksia tykillä kotiotteluiden aikana.

Tykki laulaa ennen ottelua, kotijoukkueen maalien jälkeen ja voiton ratkettua isäntien eduksi. Gaudreau ei itse ole saanut vielä tykkiä puhumaan. Hän sai heti kuulla kuittailua joukkuetovereiltaan, vaikka hän on pelannut sinitakkien luolassa vasta yhden harjoitusmatsin.

 – Säikähdin tykkiä kahdesti. Ensimmäisen maalin ja voiton jälkeiset pamahdukset saivat minut hätkähtämään. En osannut odottaa niitä, kolme syöttöpistettä ottelussa kirjannut Gaudreau kertoo seuran sivustolla.

Amerikkalaislaituri tuhlaili paikkoja ottelun aikana, jonka jälkeen hän joutui vakuuttelemaan ketjukavereilleen Patrik Laineelle ja Kent Johnsonille osaavansa tehdä maaleja.

– Olisin voinut osua kolmesti tai neljästi tänään. Vannoin heille vaihtopenkillä osaavani tehdä maaleja, Gaudreau sanoi ottelun jälkeen.

Väitös pitää paikkansa, sillä yhdysvaltalainen on tehnyt urallaan 609 pistettä 602 NHL-ottelun aikana. Viime kaudella hän teki tehot 40+75=115. Teholaituri oli koko liigan pistetilaston jaetulla toisella sijalla. Odotukset tähdelle ovat kovat tulevalle kaudelle.

NHL-kausi alkaa lokakuun 7. päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja