Mainos

Järjestyksenvalvojat nöyryyttivät humalaista miestä ravintolan vessassa

STT on saanut käsiinsä videon, jossa kaksi järjestyksenvalvojaa nöyryyttää humalaista miestä helsinkiläisen ravintolan vessassa. Järjestyksenvalvojat ovat vahtimassa miestä, joka siivoaa jälkiään.

Videolla toinen järjestyksenvalvojista hymyilee kameralle ja solvaa vessaa siivoavaa miestä.  

-Pyyhi se kunnolla! Eiks mutsis oo opettanu miten siivotaan.  

Video on kuvattu pitkänäperjantaina ravintolassa Helsingin keskustassa. Järjestyksenvalvojat työskentelevät Securitas Oy:n Securitas Events -tytäryhtiössä.  
Miestä pilkataan ja hänet laitetaan siivoamaan vessaa. Mies sopertelee, ettei ole sotkenut sitä. Miestä myös uhkaillaan.  

-Tietsä mitä? Koht tulee vittu viiskyt pyörää tänne, katotaan miten serkkupojat reagoi, vastaa videon kuvaaja, kun mies sanoo pyytävänsä serkkunsa paikalle asiaa selvittämään.  

"Pyörä" tarkoittaa ilmeisesti moottoripyöräjengiläistä.  
  
Tapausta selvitetään  

  
Securitaksen toimitusjohtaja Jarmo Mikkonen pahoittelee tapausta. Jupakkaa on alettu selvittää jo seuraavana päivänä.  

-Hyvä että tapaus tuli ilmi ja että asiaan voidaan puuttua.  

Mikkosen mukaan työntekijöitä kuullaan tapahtumasta ja sen jälkeen päätetään toimenpiteistä. Mikkosen mukaan tekijät ymmärtävät, että sekä videon tekeminen että heidän käytöksensä oli epäasiallista.  

Mikkosen mukaan tapaus sai alkunsa, kun humalainen mies sotki vessaa ja hänelle annettiin vaihtoehdoiksi joko maksaa siivous tai siivota vessa itse. Mikkosen mukaan mies oli itse valinnut siivoamisen.  

-Miestä ei siis pakotettu siivoamaan. Järjestyksenvalvojien käytös tilanteessa ei tosin ole millään tavalla puolustettavissa.  

Järjestyksenvalvojat työskentelevät vartiointiliikkeiden palveluksessa. He ylläpitävät järjestystä muun muassa ravintoloissa.  

Koulutuksessa kiinnitetään huomiota tällaisiin tilanteisiin. Valtuuksia ja koulutusta säätelee laki järjestyksenvalvojista.  

-Koulutus keskittyy häiriöiden vähentämiseen ja järjestyksen ylläpitoon. Toiminta videolla näytti hyvin epäasialliselta, Mikkonen jatkaa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.