Jari Sillanpään kesäkonsertti peruttiin – seuraava esiintyminen huhtikuussa

Asianajaja Juha Räihä kommentoi Jari Sillanpään rikosepäilyä 2:00

Laulaja Jari Sillanpään esiintyminen kesäkuun alussa Siikaisissa on peruttu. Asiasta kertoo Siikainen Summer -tapahtumaa järjestävä Siikaisten kulttuuritoimikunta.

Huumekohun keskellä olevan Jari Sillanpään esiintyminen Satakunnassa sijaitsevassa Siikaisissa on peruttu. Sillanpään oli määrä esiintyä kesäkuussa Siikaisten urheilukentällä järjestettävässä Siikainen Summer -tapahtumassa.

– Ennakkotiedoista poiketen Jari Sillanpää ei esiinny Siikainen Summer -ulkoilmakonsertissa urheilukentällä 8. kesäkuuta 2018. Konsertti kuitenkin toteutetaan muuten suunnitelmien mukaisesti. Uudesta esiintyjästä tiedotetaan heti, kun asia on saatu vahvistettua, kerrotaan Siikaisten kunnan Facebook-sivulla.

Asiasta tiedotti Siikaisten kulttuuritoimikunta.


Postauksen kommenteissa Sillanpään esiintymisen peruuntumiseen suhtaudutaan sekä positiivisesti että negatiivisesti.

– Miksi?!? Peruiko Jari keikkansa kesältä? Vai osallistuuko Siikainen muiden mukana lyömään lyötyä? Jari Sillanpään ääni ja karisma on vertaansa vailla. Hän ei ole ketään muuta loukannut eikä satuttanut, ainoastaan itselleen tehnyt huumetouhuilla vahinkoa, toteaa yksi kommentoija.

Mistä on kyse?

Jari Sillanpää otettiin kiinni lauantai-iltana Helsinki-Vantaan lentokentältä, kun hän palasi Suomeen Thaimaan-lomalta.

Tulli löysi Sillanpään matkatavaroiden joukosta pienen määrän eli alle yhden gramman suuruisen erän metamfetamiinia. Sillanpää ei osaa kertoa mistä aine on peräisin, eikä aineen alkuperää ole vielä saatu selvitettyä.

Kiinnioton jälkeen Sillanpää pidätettiin ja hänet päästettiin Helsingin poliisivankilasta vapaaksi eilen maanantaina. Sillanpään asuntoihin tehtiin kotietsinnät sunnuntaina. Asianajajan mukaan kotietsinnöissä ei löydetty huumausaineita.

Poliisi epäilee Sillanpäätä omaa käyttöä varten tapahtuneesta huumausaineiden hankkimisesta.

– Ja jos joku nyt perustelee peruutuspäätöstä sillä, että hän näyttää huonoa esimerkkiä lapsille ja nuorille, niin eikös se ole pahempi esimerkki, kun ei anneta ihmiselle tekojaan anteeksi, vaan kurjistetaan hänen tilannettaan entisestään?

Siikaisten kunnan sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri kommentoi peruuntumista asiasta ensimmäisenä uutisoinneelle Iltalehdelle.

– Merkittävin syy perumiseen oli se, että epäiltiin onko hän (Sillanpää) esiintymiskykyinen silloin. Luotto siihen, että hän pystyy järjestämään keikan sovitusti, on karissut.

Facebookissa Siikaisten päätöstä kuvailtiin myös rohkeaksi ja oikeaksi.

– Uskollisena Siltsu-fanina nyt meni kuppi nurin. Kaikkea ei pidä sallia. Kaikki ei ole normaalia. Mitä mallia opetamme nuorille, jos kaikki on vain cool ja kovien huumeiden käyttö "normaalia". Kaikkea hyvää Siltsulle. Näytä, onko sinulla selkärankaa, todettiin yhdessä kommentissa.

Jari Sillanpään virallisten nettisivujen keikkakalenterista löytyy tällä hetkellä yhteensä 16 esiintymistä huhti- ja toukokuulle.

Seuraavan kerran Sillanpään on määrä nousta lavalle Kuusamon Rukalla 13. huhtikuuta.

Epäily huumausainerikoksesta

Poliisi epäilee Jari Sillanpäätä omaa käyttöä varten tapahtuneesta huumausaineiden hankkimisesta. Sillanpää kommentoi eilen pidätystään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän eilen vapautui Pasilan poliisivankilasta.

Laulaja kirjoitti kommenttinsa Facebookiin, mutta hän halusi antaa asianajajansa selvittää asiaa selvemmin.

Asianajaja Juha Räihän mukaan Sillanpää myönsi pidätettynä ollessaan kuulusteluissa käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti.


Sillanpää myönsi esitutkinnassa hankkineensa metamfetamiinia omaa käyttöään varten ja juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä noin 1-10 gramman eriä vuosina 2014-2017. Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 grammaa.

– Sillanpää korostaa, että poliisi epäilee häntä nimenomaan huumausaineen hankkimisesta omaan käyttöön, eikä mistään muusta osallisuudesta huumeverkostoon. Hankitut määrät ovat olleet kuitenkin sen verran suuria, että kysymyksessä on huumausainerikos eikä huumausaineen käyttörikos, asianajaja Juha Räihä kirjoitti Sillanpään Facebook-sivuilla.

Katso artikkelin yläosasta videolta, miten Sillanpään tapausta käsiteltiin viime marraskuussa MTV3:n Rikospaikka-ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat