Jari Mattila voitti enduron SM-kultaa

Tuusulan Moottorikerhon 23-vuotias Jari Mattila nappasi yleiskilpailun voiton ja samalla 125-kuutioisten mestaruuden enduron SM-kauden päätöskilpailussa sunnuntaina Kurikassa. Salpausselän Moottorikerhon Mikko Tontti ja Heikki Timonen olivat uusineet 250-luokan ja nelitahtisten mestaruudet jo pari kilpailua ennen päätöstä.

Mattilan uran ensimmäinen SM-kulta tuli loppujen lopuksi selvällä piste-erolla. Järvenpääläisen loppupisteet olivat 140 ja mestaruutta puolustaneen Padasjoen Tuomas Ahosen 127,5. Pronssin vei Sipoon Simon Wiik 118 pisteellä.

SM-mitali oli Mattilalle ensimmäinen, sillä mies oli ajanut kotimaan endurosarjaa vain kolme vuotta sitten kolmen kilpailun verran.

- Mestaruus maistuu, sillä MM-sarjassa ajo ei ole kulkenut luokkasähläilyjen takia toivottuun malliin. Kurikassakin nsimmäinen kierros oli hakemista, sillä eroa Jonathan Wiikiin tuli vain sekunti. Toinen puolikas venytti marginaalin sitten selväksi, Mattila totesi.

Mattila ajaa MM-enduroa neljättä kautta, avauskaudella omaan piikkiin Hondalla, sen jälkeen GasGasin tehdaskuljettajana. Paras MM-loppusijoitus (seitsemäs) tuli viime kaudella 250-luokassa, mutta tällä kaudella mies on istutettu taas piikin satulaan. Vajaa sarja on pudottanut miehen sijalle 17. MM-joukkuekilpailussa

Mattila on ajanut neljänä vuonna peräkkäin nuorten maajoukkueessa. Mitalisarja on täydellinen. Viimeksi syyskuussa saaliina Puolassa oli kulta. Maanantaina Mattila matkustaa Saksaan ajamaan MM-sarjan viimeisen viikonlopun.