Jari-Matti Latvala vahvistaa suomalaisen ilouutisen ensi kaudelle – "Se on näin meidänkin listoissa"

1:48
Katso pääkuvan videolta Suomen MM-rallin sunnuntaipäivän kooste.

Torstaina saatiin iloisia suomalaisia ralliuutisia, kun Toyota julkisti ensi kauden kuskinelikkonsa. Esapekka Lappi jakaa tallin kolmosauton Sebastien Ogierin kanssa. Tallipomo Jari-Matti Latvala vahvistaa MTV Urheilulle, että Lappi tulee ajamaan enemmän kisoja kuin Ogier.

Lapin ja Ogierin lisäksi tallissa ajavat ensi kaudella jatkosopimuksen tehnyt Kalle Rovanperä sekä Suomen rallissa voittoa juhlinut Elfyn Evans. Latvala on erittäin tyytyväinen ensi kauden kuskinelikkoonsa.

– Meillä on mielestäni huippukuljettajat. Voi sanoa, että sarjan parhaat kuljettajat. Jos katsot tämän vuoden pistetilastoa, niin se kertoo jo jotakin, Latvala summaa.

Ogier johtaa tämän kauden MM-pistetilastoa ja Evans on toisena. Rovanperä on ajanut mainiosti tänä vuonna ja napannut tällä kaudella uransa ensimmäiset voitot. Lappi on nähty ralleissa kolmesti. Lappi otti kauden parhaan sijoituksensa Suomen MM-rallissa ollen neljäs. Tallipisteissä Toyota johtaa Hyundaita 61 pisteellä.

Latvala taustoittaa Lapin valintaa toteamalla, että suomalaiskuski oli vakuuttava jo Rovaniemen sekä Portugalin MM-ralleissa. Keskusteluja oli käyty jo kesän aikana.

– Tarjosimme hänelle autoa vuokralle Jyväskylään ja hänelle asetettiin tavoitteeksi ajaa viiden joukkoon. Hän ajoi neljänneksi ja se oli mielestäni sinetti sille, että hän on se kuljettaja, jonka haluamme. Silloin lyötiin sopimukset kiinni, Latvala sanoo.

Selvää varmuutta ensi kauden kisajaosta ei ole toistaiseksi tiedossa. Ogier on Latvalan mukaan ilmoittanut, että hän haluaa ajaa Monte Carlossa, mutta jättää Ruotsin MM-rallin väliin. 

– Nämä kaksi kilpailua voidaan avata, mutta muuten kauden osalta kaikki on avoinna, Latvala toteaa.

Yhden asian Latvala kuitenkin varmistaa. Sen, että Lappi tullaan näkemään ensi kaudella useammassa rallissa kuin Ogier, joka ei Latvalan mukaan halua ajaa puolta kauttakaan.

– Se on näin meidänkin listoissa. Se on näin, että suhde jakautuu siten, Latvala kertoo.

Rallin MM-sarjaa on jäljellä kaksi osakilpailua. Seuraava koitos ajetaan 14-17. lokakuuta Kataloniassa. Kausi huipentuu Monzan MM-ralliin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja