Jari-Matti Latvala pettyi Toyotan avauspäivään – "Tiesin, että takkiin tulee"

2:30
Videolla Jari-Matti Latvalan mietteitä Suomen MM-rallin avauspäivästä.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pettyi lievästi suojattiensa suoritukseen Suomen MM-rallin avauspäivänä.

Toyotan kuljettajanelikko on avauspäivän jälkeen takaa-ajoasemassa pahimpiin kilpailijoihinsa nähden. Kalle Rovanperä on parhaissa asemissa kolmantena, mutta ero rallia johtavaan Hyundain Ott Tänakiin on 20,4 sekuntia.

– Avaus ei ollut niin hyvä kuin olisi toivottu, mutta oli siellä positiivisiakin asioita. Pitää muistaa se, että Kalle oli ensimmäisellä ajokerralla tosi hyvässä vauhdissa. Harmillinen pieni penkkaan ajo vei vähän vauhtia, tallipomo Jari-Matti Latvala summaa avauspäivää.

Tallitoverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans kärsivät lähtöpaikastaan, kun kaksikko joutui perjantaina auraajan rooliin. Evans on viidentenä 32 sekunnin päässä Tänakista, mutta Ogierin ero kärkeen on jo 49,8 sekuntia.

– Ogier ja Evans kärsivät siitä lähtöpaikasta. Se on sellaista taistelua, kun ei pysty siitä lähtöpaikalta ajamaan. Sitä yrittää minimoida sitä tappiota. Tuntuu, että Hyundait saivat kyllä hyötyä noista lähtöpaikoista. He pystyivät hyökkäämään ja käyttämään tilanteen hyväksi, Latvala sanoo.

Latvala osasi odottaa, että Ogierin ja Evansin lähtöpaikat näkyvät myös kellossa, mutta ero kasvoi lopulta yllättävän suureksi.

– Tiesin, että takkiin tulee, mutta tuli sitä enemmän kuin ajattelin. Se ei ole miellyttävä paikka ajaa, Latvala kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja