Jari Kurri selvittää, miksi Mikko Lehtonen päästettiin KHL-jätin leiriin –  kommentoi Jokerien väitettyjä Pietari-kytkyjä: "Se ei todellakaan pidä paikkaansa"

Jokerit-mielisten jääkiekkoihmisten maailma järkkyi sunnuntaina, kun seura tiedotti kaupanneensa tähtipuolustaja Mikko Lehtosen KHL-pelaajaoikeudet Pietarin SKA:lle. Jokerien hallituksen puheenjohtaja ja GM Jari Kurri selvittää Lehtosen kauppaamista Jokerit-podcastissa.

Jokerit saa Lehtosen KHL-oikeuksien kauppaamisesta yhdysvaltalaispuolustaja Brennan Menellin KHL-oikeudet sekä "merkittävän taloudellisen korvauksen". Kurrin mukaan Jokerit pyrki saamaan parilla viime kaudella joukkueessa loistaneen ja sittemmin NHL-läpimurtoa yrittäneen puolustajan takaisin Helsinkiin, mutta osapuolten intressit eivät lopulta kohdanneet.

–  Kävimme tiiviitä keskusteluita, kun Bobi (Lehtonen) ilmoitti olevansa palaamassa Europpaan. Ajattelimme, että meillä on hyvät mahdollisuudet saada Bobi takaisin. Keskustelun edetessä alkoi tuntua, että ei olekaan niin hyviä mahdollisuuksia. Bobilla oli muita ajatuksia, Kurri selvittää Jokereita kannattavan toimittajan Pasi Kostiaisen haastattelussa.

Kurri ei suoraan halua kertoa, mistä sopimus Jokereiden ja Lehtosen välillä jäi uupumaan, mutta myöntää sivumennen, että kyse oli rahasta.

– Hänellä oli ajatus lähteä rakentamaan uraa muualle. Totta kai jokainen tietää Suomessa meidän rajoitteet palkka-asioissa. Monesti häviämme suurseuroille, Kurri sanoo.

– Tämä oli varmaan se iso juttu, voisin kuvitella.

Jokerit neuvotteli Kurrin mukaan Lehtosen oikeuksista muidenkin seurojen kanssa, mutta lopulta SKA:n tarjous oli paras. Rahallisen korvauksen – jonka summaa Kurri ei paljasta – lisäksi Kurri pitää tärkeänä tekijänä 24-vuotiaan Menellin pelaajaoikeuksia.

– Pyrimme hakemaan mahdollisimman hyvän ratkaisun Jokereiden kannalta. Iso juttu on (Menellin) pelaajaoikeudet. Hän on 24-vuotias kaveri. Jos Bobi oli KHL:n paras puolustaja pari vuotta sitten, Menell oli sitä viime vuonna.

Tällä kaudella Menelli kiekkoilee Pohjois-Amerikassa Toronto Maple Leafsin organisaatiossa. Kurrin mukaan miehen sijoituspaikka on tällä hetkellä AHL-farmiliigassa. Kurri aikoo olla yhteydessä pelaajan taustajoukkoihin, mutta ainakaan tällä kaudella häntä tuskin Jokereissa nähdään.

– Ruvetaan katsomaan tilannetta ja ollaan yhteydessä. Ruvetaan tiedustelemaan, mikä hänen tilanteensa on, Kurri sanoo.

– Varmaan ilmoittaudutaan hänen agentilleen. Totta kai otetaan ensi kosketukset ja vähän haistellaan tilannetta, kuunnellaan, mitkä suunnitelmat hänellä pelaajauran kannalta.

Lehtosen menetys oli kova isku Jokereiden kannattajille. Lehtosen menetys juuri SKA:han teki iskusta vielä riipaisevamman. Sosiaalisessa mediassa Jokereiden on paikoin nähty olevan rähmällään KHL:n pietarilaisen mahtiseuran edessä. 

Kurri ymmärtää ihmisten pettymyksen tähtipuolustajan menetyksen jälkeen. Pietari-kytkyt hän kiistää.

– Varmaan Bobi oli myös Pietariin menon puolella. Pietari oli tosi halukas, ja tarjous oli sitä luokkaa, että se oli meidän kannaltamme paras vaihtoehto, Kurri sanoo.

– Katsottiin organisaation kannalta paras tarjous. Ei ole mitään sellaista, että joku käskyttäisi Pietarista. Se ei todellakaan pidä paikkaansa.

Lehtonen solmi Pietarin SKA:n kanssa nelivuotisen sopimuksen.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja