Jari Isometsä haukkuu Tour de Skin kritiikkiä herättäneet muutokset tylysti – "Se oli farssi"

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä käy läpi suomalaisittain mollivoittoisesti päättynyttä Tour de Skitä 3:45
MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä paketoi Tour de Skin tapahtumat.

Tour de Skin viimeinen kilpailu kisattiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteislähtökilpailuna takaa-ajolähdön sijasta. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä lyttää tuoreen uudistuksen.

Perinteisesti kaava Tour de Skin päätöskisassa on ollut selkeä. Viimeiselle etapille on yleensä lähdetty aina silloisen kokonaistilanteen määrittämässä järjestyksessä, jotta ensimmäisenä maaliin saapuva hiihtäjä on koko kiertueen voittaja. Näin tv-katsojankin oli helppo seurata kokonaistilannetta reaaliajassa.

Täksi kaudeksi tämä kuitenkin muuttui. Tänä vuonna Tour de Skin viimeinen kilpailu kisattiin yhteislähtökilpailuna. Urheilijat lähtivät suuressa laumassa rynnimään kohti rinteen huippua, eikä tapaturmiltakaan vältytty. Iivo Niskanen loukkasi jalkaansa ihmismassan keskellä, mikä pilasi lopulta suomalaisen kilpailun.

Päätösetapin muutoksia kritisoivat kiertueen aikana myös monet huippuhiihtäjät, kuten Ingvild Flugstad Östberg ja Johannes Hösflot Kläbo. Myös Isometsän mukaan täksi kaudeksi tehdyt muutokset olivat huonoja.

– Kaikki muutokset eivät menneet ihan kohdalleen. Ensimmäinen kisa oli aika farssi siellä Sveitsissä. Sen jälkeen meni paremmin vähän aikaa, Isometsä summaa.

Varsinkin päätöskilpailun uudistus sai Isometsältä suoran palautteen.

– Kun hiihdettiin tämä ratkaiseva nousu yhteislähdöllä, se oli ihan hanurista. Loppunousussa pitää ilman muuta palata siihen vanhaan. Se, joka on ensimmäisenä mäen päällä, on kilpailun voittaja, Isometsä tylyttää.

Aikaisempina vuosina Tour de Skin voittotaistelua on ollut helppo seurata, koska ladulla näkyvä järjestys pätee myös kokonaistilanteessa. Nyt lopputuloksia jouduttiin odottelemaan ja laskemaan toden teolla, eikä tavallisen katsojan ollut lainkaan helppo pysyä kärryillä siitä, mikä lopullinen järjestys nyt oikein olikaan.

– Tämänvuotinen loppu oli erittäin sekava. Toivottavasti ensi vuonna palataan vanhaan, Isometsä toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat