Ruotsin hiihtotähdet lyttäsivät Tour de Skin: "Surkea kiertue"

Sunnuntaina päättynyt maastohiihdon vuodenvaihteen tienoon kiertue Tour de Ski saa tylyn tuomion ruotsalaisilta hiihtotähdiltä.

– Aika surkea kiertue, valitettavasti, toteaa Calle Halfvarsson.

Halfvarsson kaipaa Tourille muutoksia: pidempää kiertuetta, useampia etappeja.

– Pystymme kyllä enempään, olen siitä täysin varma. Tulevaisuutta Tourilla ei ole, jos nykymeiningillä jatketaan, 34-vuotias Halfvarsson sanoo.

– Kivempaa olisi ollut, jos kisoja olisi ollut enemmän ja kiertue olisi kovempi kuin mitä se nyt on, täydentää maajoukkuetoveri William Poromaa.

Ruotsin naisjoukkueen kärkinimiin kuuluva Linn Svahn sinänsä pitää Tour-konseptista, mutta hänkään ei usko, että se oikein on sellainen mahtinäytös, miksi sitä joskus kuvaillaan.

– Tour ei ole niin kova. Kilpailemme kolmena päivänä, lepäämme päivän, kilpailemme kahtena päivänä, lepäämme päivän ja lopuksi kilpailemme kahtena päivänä. Ei tuo ole mikään hirviömäinen järjestely, Svahn miettii.

Svahn voitti seitsemästä Tour-kisasta kolme, mutta oli lopputilanteessa vasta kuudes. Tuossakin on hänen mielestään muokkaamista.

– Omalta osaltani olisi ollut kiva, jos voitot olisivat merkinneet enemmän. Nyt tasaisuus on valttia, eikä ole niin suurta väliä oletko (etapilla) ykkönen vai kuutonen. Pidän Tourista, mutta kyllä sitä mielestäni voi kehittää. En halua sen katoavan.

Ehkä menneestä olisi poimittavaa. Vielä vuonna 2019 Tourin päätösetappi, kuuluisa Alpe Cermisin loppunousu, kisattiin takaa-ajona eli ensimmäisenä ylhäällä ollut oli myös Tourin kokonaiskisan voittaja. Nykyisin kiertue päättyy yhteislähtöön.

– Toivon, että (Kansainvälinen hiihtoliitto) FIS kuuntelisi urheilijoita, mediaa ja kaikkia muitakin. Kaikki haluavat takaa-ajon takaisin, eikö niin? Jos siellä ei kuunnella ja oteta opiksi, olen yllättynyt. Silloin siellä on töissä vääriä tyyppejä, Halfvarsson päättää kritiikkinsä.

Lue myös:

    Uusimmat