Tour de Skistä jäi iso suomalaisarvoitus – Jari Isometsä noituu lunastamatta jäänyttä jättipottia: "Saattoi maksaa hänelle voiton"

2:57
Katso videolta: Jari Isometsä niputti yhteen Tour de Skin annin.

Tour de Ski jätti kaksijakoiset tunnelmat Suomen kärkihiihtäjien osalta, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä linjaa. 

Suomen maajoukkue lähti kolmen kisapaikan ja seitsemän etapin kiertueelle 12 urheilijan voimin. Kun lopputulokset lyötiin Alpe Cermisin hirmunousun päällä virallisiksi, listoilla oli vain neljän suomalaishiihtäjän nimet. 

– Kovan tuurin Tour, Isometsä naurahtaa. 

– Kyllä odotukset olivat suuremmat. 

Karsintaa Suomen ryhmässä aiheuttivat niin sairastumiset kuin kiertueen keskeyttämiset heikkojen tuloksien seurauksena. Koronataudista kisoihin palannut Iivo Niskanen jätti ladut kolmannella etapilla, Krista Pärmäkosken kohtaloksi koitui vatsatauti viidennen osakilpailun jälkeen

– Alkupäässä nähtiin huonoja suorituksia tietyiltä hiihtäjiltä, jotka jättivät sitten Tourin kesken. Ja se oli oikein, että jättivät, sillä jos ei ole kunnossa, niin tuollaista kiertuetta ei pidäkään hiihtää maaliin, Isometsä kertaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Iivo Niskasen iskukyky sairastelun jälkeen kiinnosti kovasti. Se jäi vielä arvoitukseksi.   

– Vaikka se Val Müstairin hiihto oli ihan ok, niin totta kai kysymysmerkkejä jäi aika paljonkin ilmaan. Tosin en ole huolissani siitä, etteikö Niskanen olisi kunnossa MM-kisoissa. Saimme nyt kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, asiantuntija pyörittelee. 

– Kaiken (negatiivisen) kruunasi tämä Pärmäkosken sairastuminen. Pärmäkoskea ei voi hirveästi moittia, kun hän hiihti mahtavia kisoja, eikä tuollaiselle sairaudelle mitään mahda.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pärmäkoski oli keskeytyksensä hetkellä kokonaiskisassa kolmantena, 27 sekuntia Tour-tuloksissa lopulta toiseksi tullutta Kerttu Niskasta edellä. Lauantaina hiihdetty 15 kilometrin perinteisen yhteislähtö olisi sopinut Pärmäkoskelle loistavasti, ja kun kokonaisvoittaja Frida Karlsson oli suurissa vaikeuksissa päätöspätkällä, kaikki olisi ollut mahdollista.   

– Sairastuminen saattoi maksaa hänelle Tourin voiton. Jättipotti oli tarjolla, Isometsä jossittelee. 

– Tämä oli tähän mennessä kauden parasta Pärmäkoskea. Alkukausi oli enemmän tai vähemmän hakemista. Nyt oli hiihtämisessä varmuutta. Hän nousi Tourilla takaisin MM-mitaliehdokkaiden joukkoon, mitä hän ei ennen Touria ollut.

Juttu jatkuu videon alla. 

0:30
Tour de Skillä pelottava hetki – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella.
 

Suomen joukkueen kolmas syömähammas, Kerttu Niskanen, lunasti odotukset kakkossijallaan

– Kerttu Niskanen saa täysin puhtaat paperit. Hän vahvisti asemiaan MM-kisojakin ajatellen. Kun hiihdetään perinteistä, hän on vaikea voitettava, Isometsä summaa. 

Kerttu Niskasen lisäksi Tourin maaliin asti hiihtivät Anne Kyllönen (kokonaiskisan 19:s), Perttu Hyvärinen (18:s) ja Markus Vuorela (33:s). 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja