Iivo Niskanenkaan ei kyennyt venymään kärkitaistoon, Jari Isometsä lyttäsi Tour de Skin suomalaistason – "Yksi heikoimpia koskaan"

Sunnuntaina päättynyt Tour de Ski ei suomalaisittain suuria riemunkiljahduksia tarjonnut. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsän mukaan kiertue oli suomalaisesta näkökulmasta yksi historian heikoimpia.

Tour de Skitä odotettiin suomalaisittainkin innolla, kun Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen olivat ennakkokaavailuissa aivan kärkitaistossa mukana. Ensimmäinen takaisku saatiin kuitenkin jo ennen koko kiertueen alkua, kun Pärmäkoski jättäytyi sivuun sairastumisen vuoksi.

Eivätkä ensimmäiset kisatkaan luvanneet suuria. Niskanen putosi voittotaistelusta käytännössä jo kahden osakilpailun jälkeen, eivätkä suomalaistykin suoritukset missään vaiheessa nousseet odotetulle tasolle, joten lopputuloksena oli kymmenes sija.

Naisten puolella parhaaksi suomalaiseksi ylsi Kerttu Niskanen, joka oli 11:s. Isometsän mukaan juuri päättynyt Tour de Ski oli suomalaisittain yksi historian heikoimmista.

– Ei paljon ollut hyvää. Tämä oli yksi heikoimpia Toureja suomalaisittain koskaan. Iivo ei ollut siinä kunnossa kuin odotettiin, eikä hänen kuntohuippunsa osunut tähän paikalleen. Naisissa ei nähty kovin erikoisia suorituksia, Isometsä summaa suomalaisten suoritukset.

Pieniä ilonpilkahduksiakin kuitenkin nähtiin. Perttu Hyvärinen esiintyi miesten kiertueella tasaisesti kivuten lopputuloksissa komeasti sijalle 14. Myös Anne Kyllönen nosti huomattavasti tasoaan alkukaudesta, mikä palkittiin 13. sijalla.

– Anne Kyllönen vähän nosti omaa tasoaan, mikä oli kiva, mutta se ei siltikään riittänyt kuin 13. sijaan.

– Perttu näytti Tourin aikana, että hänen vakiosijansa on noin 15. Se on kova suoritus. Varsinkin, kun otetaan huomioon, että hän on tehnyt tuon nousun siihen Pertulle plussat ilman muuta tästä Tourista, Isometsä kehuu. 

Lue myös:

    Uusimmat