Mainos

"Japanin armeija ei vastuussa naisten seksiorjuudesta"

Japanin pääministeri Shinzo Abe suututti viime viikolla muita Aasian maita, kun hän kyseenalaisti väitteen seksiorjien käytöstä toisen maailmansodan aikana. Pääministerin mukaan Japanin armeija ei ollut vastuussa asiasta.

Pääministeri Shinzo Aben mukaan Japani ei aio pyytää uudelleen anteeksi sitä, että aasialaisia naisia pakotettiin toimimaan seksiorjina japanilaisille sotilaille toisen maailmansodan aikana. Abe perusteli kantaansa sillä, ettei pakottamisesta ole todisteita.

Viime viikolla Abe vihastutti muita Aasian maita kyseenalaistamalla väitteen, jonka mukaan Tokiossa vähintään 200 000 naista Koreasta, Kiinasta, Taiwanista, Indonesiasta ja Filippiineiltä olisi pakotettu palvelemaan sotilaita armeijan ilotaloissa. Aben mukaan naisia ei oltu pakotettu seksiorjuuteen.

Aben mielestä naiset olivat voineet työskennellä bordelleissa joko taloudellisen tilanteensa takia tai parittajan painostuksesta, mutta armeija ei Aben mukaan ollut asiasta vastuussa.

Vuonna 1993 hallituksen edustaja Yohei Kono antoi julkisuuteen lausunnon, jossa hän pyysi anteeksi ja katui sitä, että Japanin armeija on syyllistynyt suoraan tai välillisesti seksiorjien käyttämiseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.