Mainos

Japani ja Ranska jäädyttivät terroristien varat

Japani ja Ranska seuraavat Yhdysvaltain esimerkkiä ja jäädyttävät varat, joiden epäillään kuuluvan terrorismista epäillyille henkilöille tai ryhmille.

Japanin valtiovarainministeri Masajuro Shiokawa sanoi tänään Japanin noudattavan Yhdysvaltojen esimerkkiä ja jäädyttävän kaikkien terrorismista epäiltyjen henkilöiden ja organisaatioiden varat.

Ranskan ulkoministeriö puolestaan ilmoitti, että useita pankkitilejä on jäädytetty YK:n turvallisuusneuvoston kahden päätöslauselman mukaisesti.
Maa on jäädyttänyt noin 25 miljoonan markan arvosta varoja pankkitileiltä, joiden epäillään kytkeytyvän Osama bin Ladeniin ja Taleban-liikkeeseen.

Lokakuussa 1999 ja joulukuussa 2000 hyväksytyt päätöslauselmat sallivat terrorismista epäiltyjen Osama bin Ladenin sekä muiden henkilöiden ja ryhmien varojen jäädyttämisen.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush allekirjoitti eilen määräyksen, jolla muun muassa kaikki saudimiljonääri Osama bin Ladenin ja hänen organisaatioidensa varat jäädytettiin. Samalla kiellettiin myös kaikki varainsiirrot henkilöille tai organisaatioille, joita epäillään kytköksistä terrorismiin.

Jäädytyslistalla oli kaikkiaan 27 henkilön tai järjestön nimet, ja luetteloa täydennetään sitä mukaa kuin henkilöiden tai järjestöjen yhteyksiä terrorismiin löydetään. Yhdysvallat kehotti myös ulkomaisia rahoituslaitoksia noudattamaan kehotusta - muutoin myös niiden Yhdysvalloissa olevat varat jäädytetään.

Yhdysvaltain viranomaiset epäilevät, että jotkin hyväntekeväisyysjärjestöt ja uskonnolliset yhteisöt tovat ääri-islamilaisen toiminnan peitejärjestöjä.

Jäädytyspäätöksen kohteeksi joutunut pakistanilainen Al Rashid Trust -säätiö kiisti eilen, että sillä olisi yhteyksiä terroristeihin. Säätiö ilmoitti olevansa puhtaasti humanitaarinen järjestö, joka järjestää mm. oikeus- ja talousapua vangituille islamilaisille militanteille. Järjestö tekee työtä Afganistanissa ja sillä on tilejä Pakistanissa.

Shiokawan mukaan Japanin pääministerin Junichiro Koizumin ja Bushin oli määrä keskustella tänään toimista kansainvälisen terrorismin kitkemiseksi.

Koizumi vieraili eilen kaksi viikkoa sitten terrori-iskussa tuhoutuneiden World Trade Center -kaksoistornien raunioilla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.