Janne "Nacci" Tranberg paljastaa MTV:n erikoishaastattelussa: Näin hänet otettiin kiinni kahden vuoden pakoilun jälkeen Espanjan Aurinkorannikolla – "Kaksi sekuntia sen jälkeen mä olin maassa vahvassa pyörityksessä..."

Janne"Nacci"Tranberg oli varma siitä, että ei jäisi kiinni – puhuu kiinniotostaan MTV:n erikoishaastattelussa 7:13
"Ensin tuli nyrkkiä päähän ja sen jälkeen tuli toinen nyrkki" – Janne "Nacci" Tranberg kertoo pakomatkastaan ja kiinniottotilanteestaan Rikospaikan haastattelussa.

Katiska-vyyhden toinen pääepäilty, ex-jengipomo Janne "Nacci" Tranberg kertoo MTV:n Rikospaikan erikoishaastattelussa, kuinka hänet pidätettiin Espanjassa lokakuussa 2019 kahden pakoiluvuoden jälkeen.

Viime kevään ja kuluvan kesän aikana Helsingin käräjäoikeudessa on käsitelty lukuisia kertoja niin kutsuttua Katiska-vyyhtiä. Kyseessä on Suomen rikoshistorian suurin huumejuttu: se koostuu yhteensä yhdeksästä eri käräjäjutusta, ja pääjutussa on 24 syytettyä ja lähes 120 syytekohtaa.

Toinen pääsyytetyistä on ex-Cannonball-pomo Janne "Nacci" Tranberg. Hänen ja Niko Ranta-ahon epäillään johtaneen Espanjasta käsin järjestäytynyttä rikollisryhmää, joka on salakuljettanut Suomeen erittäin suuria määriä huumeita ja lääkeaineita.

Pitkään etsintäkuulutettuna ollut Tranberg pakoili poliisia ja vankeustuomiota lähes kaksi vuotta ennen kuin jäi nalkkiin Espanjan Aurinkorannikolla viime lokakuun alussa.

Nyt Tranberg kertoo MTV:n erikoishaastattelussa, kuinka kiinniotto tapahtui.

"Arvasin heti, että nyt on aivan varmasti poliisit"

Tranberg kertoo, että oli elänyt melko rauhallista elämää eri puolilla Espanjaa useiden väärennettyjen papereiden avulla, mutta miettinyt koko ajan tarkasti omia menemisiään ja tekemisiään. Muutamia läheltä piti -tilanteita oli ollut, ja vuonna 2018 hän uskoi useampaan otteeseen, että hänet oli varmasti tunnistettu. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Sitten koitti maanantai 7. lokakuuta 2019.

Tranberg kertoo MTV:lle, että hän oli lähdössä normaalille päivittäiselle päivälenkilleen polkupyörällä Esteponan Menara beachilla sijaitsevasta asunnostaan, kun hän huomasi jotain erikoista.

– Ajoin portista ulos. Edessä menevä katu oli yksisuuntainen ja näin, että siellä toisessa päässä oli auto parkissa semmoisessa paikassa, missä sen ei kuuluisi olla. Toisaalta tiesin myös kaikki autot, mitä siinä taloyhtiössä on. Lähdin polkemaan ja katsoin, että auto lähti liikkumaan. Arvasin heti, että nyt on aivan varmasti poliisit, hän kertoo.

Mies kertoo lähteneensä polkemaan pyörällä niin lujaa kuin jaloista lähti ja saikin karistettua poliisit hetkeksi kannoiltaan. Hän pysähtyi tarkkailemaan tilannetta rantabulevardille.

– Katselin taakse, että ei tullut se auto perässä ja ei näy mitään. Otin puhelimen ja aloin siinä kaverille lähettämään viestiä, että olipa aika erikoinen homma.

Pidätys rantabulevardilla

Tranbergin mukaan hän ei juurikaan vilkuillut taakseen enää sen jälkeen vaan seisoskeli kävelykadulla. Parin minuutin kuluttua hänen ohitseen juoksi lenkkeilijä, jonka korvakuulokkeista kuului kovaa puhetta.

– No jälkeenpäinhän me tiedetään se, että sehän oli poliisi. Kaksi sekuntia sen jälkeen mä olin maassa aivan niin sanotusti vahvassa pyörityksessä metelin säestämänä.

Tranbreg kertoo, että hän ei kerennyt laskea, kuinka monta poliisia hänen kimpussaan oli, mutta arvioi heitä olleen noin kymmenen.

– Siitä sit lähettiin pyörän päältä niin kuin, noh, lentäen. Siinä kun olin maassa, niin näin sivusilmällä, että toisesta suunnasta tuli myös poliiseja, ja sitten laskeskelin niitä siinä, niin kyllähän niitä toista kymmentä oli, hän kuvailee.

– Ei siinä ollut mitään tehtävissä. Ei ollut mitään mahdollisuutta. Vaikka olisi halunnut.

– Vitutti ankarasti. Mitäs siinä muuta voi, kun että voi vittu, että nyt nää sai mut.

Pidätystilanne oli nopea ja eteni vauhdilla.

– Ensin tuli nyrkkiä päähän, sitten tuli toisen kerran nyrkkiä päähän. Sitten vasta kysyttiin espanjaksi, että oletko väkivaltainen, oletko rauhallinen, ja en muista mitä vastasin, Tranberg kertoo näkemyksensä tilanteesta.

Tranberg otettiin kiinni, laitettiin rautoihin ja kuljetettiin poliisiautoon.

– Sitten lähdettiin kohti Malagaa…

Tunnin mittaisessa Rikospaikka True Crime Suomi: Janne Nacci Tranbergin haastattelu -erikoisohjelmassa ex-jengipomo kommentoi Jarkko Sipilälle ja Pekka Lehtiselle tarkemmin Katiska-syytteitään, avaa yksityiskohtia pakomatkastaan ja viime syksyn kiinnijäämisestä sekä kertoo, millaista eristyksessä ollut aika on hänelle ollut.

Ohjelma nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina 12.7. klo 22.35. Ohjelma julkaistaan C Moressa jo lauantaina 11.7.

Lue myös:

    Uusimmat