Yksi video näyttää, miten Ranta-ahon ja Tranbergin johtama huumeliiga muodostui – johtokaksikolla oli käskyvallassaan omat sisäpiiriläiset

3:14
Video näyttää suuntaa-antavasti, miten huumeliiga muodostui. Lähteenä on käytetty poliisin esitutkintapöytäkirjoja.

Liikemies Niko Ranta-ahon ja entisen Cannonball-johtaja Janne "Nacci" Tranbergin epäillään johtaneen Espanjasta käsin Suomen rikoshistorian tähänastisesti suurinta huumerikosvyyhtiä. Video kertoo, millaisia ryhmittymiä johtokaksikko hallitsi.

Esitutkintapöytäkirjojen mukaan Janne Tranbergin käskyvallassa huumeorganisaatiossa oli neljä Cannonball-jengiin kytkeytyvää miestä. Heistä kaksi on kerhon entisiä johtohahmoja ja kaksi muuta kerhoon lähipiiriin kuuluvia henkilöitä.

2:21
Katso tältä videolta, kuinka huumeliiga organisoitui!

Miehet ovat auttaneet Tranbergiä huumeorganisaation pyörittämiseen liittyvissä tehtävissä, kuten aineiden levittämisessä, kätkemisessä, varastoinnissa ja postittamisessa.

Myös Tranbergin entistä vaimoa epäillään avunannosta rikoksiin.

Lue lisää: 

Tamperelaismiehet

Niko Ranta-ahon sisäpiiri puolestaan on koostunut viiden hengen miesjoukosta, jotka ovat kotoisin Tampereen seudulta ja tunteneet toisensa vuosien ajan.

He ovat syytteiden mukaan vastanneet huumekaupan pyörittämisestä Pirkanmaan suunnalla Ranta-ahon ohjeiden mukaisesti.

Ranta-ahon tyttöystävää Sofia Belórfia syytetään rahanpesusta ja huumerikoksesta, Ranta-ahon siskoa puolestaan törkeästä rahanpesusta.

Omaksi osakseen huumeorganisaatiossa voidaan erottaa niin sanottu Järvenpään porukka, kuten tamperelaiset tätä joukkoa kutsuivat.

Järvenpään porukka

Järvenpään porukka oli oma huumeidenlevityshaaransa, jota johti kaksi miestä. Järvenpään porukka hoiti muun muassa huumeiden maahantuonnin vastaanottoa Suomessa ja erilaisia kuljetuksia.

Johtokaksikolla oli ainakin viisihenkinen apurien joukko. Lisäksi useat muut henkilöt vastasivat aineiden levittämisestä etupäässä pääkaupunkiseudulle. 

Yksi vyyhdissä keskeisesti esillä ollut henkilö on Helvetin enkelien johtaja Jarkko Laakso, jonka epäillään muun muassa levittäneen suuren määrän kokaiinia vyyhtiin kytkeytyen.

Sunrise Avenue -laulaja Samu Haberia syytetään huumausaineen käyttörikoksesta viime kesän Ruisrockissa, jossa Ranta-aho on myöntänyt käyneensä huumekauppaa.

Vyyhti koostuu kaikkiaan yhdeksästä eri käräjäjutusta. Pääjutussa on 24 syytettyä ja lähes 120 syytekohtaa.

Kun massiivinen vyyhti saadaan kevään aikana käsiteltyä käräjillä, jäljellä jää vain yksi kysymys: Mistä Tranberg ja Ranta-aho itse hankkivat valtavat huumemäärät?

Lue myös: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja