Video: Näiltä Espanjan rantakaduilta Janne "Nacci" Tranberg otettiin kiinni – kiinniottoa suunniteltiin useita päiviä: "Tilanne sujui nopeasti ja tehokkaasti"

4:28
MTV Uutiset Live vieraili Esteponassa, missä entinen jengipomo Janne "Nacci" Tranberg otettiin kiinni maanantaina

Pitkään etsintäkuulutettuna ollut entinen Cannonball-johtaja Janne "Nacci" Tranberg otettiin maanantaina kiinni Espanjassa Esteponan rantakaupungista. Tranberg ehti pakoilla vankeustuomiotaan lähes kaksi vuotta.

Nyt häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta, minkä vuoksi hänet vangittiin eilen poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Epäillyt uudet rikokset ovat tapahtuneet 1. maaliskuuta 2016 ja 7. lokakuuta 2019 välisenä aikana.

Keskusrikospoliisin mukaan Tranbergin kiinniotto sujui hyvin. 

– Kiinniotto tapahtui Suomen poliisin esille kaivamien tietojen perusteella, jotka toimitettiin Espanjan poliisille ja paikallinen poliisi hoiti kiinnioton. Kiinniotto oli hyvin suunniteltu ja se sujui hyvin, sanoo Suomen poliisin Espanjan yhdyshenkilö, rikoskomisario Kaj Björkqvist keskusrikospoliin tiedusteluosastolta.

Kiinniottoa alettiin suunnitella viime viikolla

Tranbergin pakomatkan aikana poliisi sai vihjeitä yleisöltä, mutta ne eivät johtaneet kiinniottoon.

– Yleisövihjeitä on tullut matkan varrella ja poliisi kiittää niistä. Tämä kiinniotto ei kuitenkaan liity yleisövihjeisiin, vaan se tehtiin poliisin itse kaivamien tietojen perusteella, Björkvist kertoo.

Poliisin mukaan Tranbergin kiinniottoa alettiin suunnitella viime viikon lopulla. Lopulta hänet otettiin kiinni maanantaina. 

– Espanjan poliisi suoritti kiinnioton tehokkaasti ja tilanne oli ohi nopeasti. Minulle ei ole tullut tietoa, että Tranberg olisi vastustellut kiinniottoa tai pyrkinyt karkuun. Ylimääräisiä voimakeinoja ei jouduttu käyttämään.

Tehokasta toimintaa

Björkqvistin mukaan Tranbergin kiinniottoon osallistui "riittävä määrä poliiseja".

– Se kuuluu Espanjan poliisin tehokkuuteen. Heidän kanssaan yhteistyö toimii hyvin ja Espanjan poliisi on ammattitaitoinen, rikoskomisario kiittelee.

Tranberg oli kiinniottohetkellä yksin. Hänen luovuttamisessaan Suomeen kestää kahdesta viikosta kuukauteen.

– Asiakirjaprosessi luovuttamisen osalta on aloitettu, mutta tulee kestämään viikkoja, ennen kuin hänet saadaan Suomeen.

Kaupungissa paljon poliiseja

MTV Uutiset vieraili tänään Esteponassa Espanjan aurinkorannikolla, jossa Tranberg napattiin kiinni. Tranberg tavoitettiin kadulta läheltä rantaa.

Estepona on noin 70 000 asukkaan rantakaupunki Espanjan Aurinkorannikolla. Kaupunki sijaitsee Marbellan ja Gibraltarin välisellä rannikolla.

– Tämä on aika rauhallinen kaupunki, jossa on kesäaikaan paljon turisteja. Lomasesongin ulkopuolella täällä on hyvin rauhallista, MTV Uutisten toimittaja Aino Haili kertoo paikan päältä.

Estepona sijaitsee lähellä Afrikkaa ja kaupungissa on sen vuoksi myös paljon huumeita.

– Tällä alueella Etelä-Espanjassa on yksi maan suurimmista huumeongelmista ja sen vuoksi täällä on todella paljon poliiseja ja huumeratsioita. Erikoista, että poliiseja pakoillut Tranberg on halunnut viettää aikaansa juuri täällä, koska kaupungin katukuvassa näkyy paljon virkavaltaa, Haili sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja