Mainos

Janet Jacksonin Super Bowl -esiintyminen puhuttaa yhä

Britannia ja Yhdysvallat löytävät helposti yhteisen sävelen silloin, kun pitää lähteä rynnimään yhteistä uhkaa vastaan. Mutta maiden tiet eroavat viimeistään siinä vaiheessa, kun pitää ottaa kantaa rintojen vilauttelemiseen tv-ruudussa. Kun supertähti Janet Jacksonin rinta putkahti ruutuun amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -lähetyksessä, 200 000 tv-katsojaa valitti saaneensa Jacksonin tempauksesta henkisen vamman. Jackson on jopa haastettu oikeuteen Super Bowl -esiintymisestään.

Britanniassa kaikki on toisin. Jo kahden viikon ajan joka neljäs britti on säännöllisesti hakeutunut tv:n ääreen katsomaan Australiassa kuvattavaa tosi tv-sarjaa, jossa tähtimalli Jordan esittelee auliisti "runsasta rintavarustustaan". Brittien iltapäivälehdet ovat haltioissaan uhranneet neliömetreittäin palstatilaa Jordanin kuville. Ja samaan aikaan britit nauravat ääneen amerikkalaisten tiukkapipoisuudelle.

Super Bowl, äiti ja omenapiirakka

I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here -tosi-tv-sarjassa Jordan (kuvassa alla) ja joukko muita d-kuppikoon omaavia julkkiksia on raahattu tosi-tv-sarjoille niin perinteiselle autiolle saarelle, josta katsojat äänestävät heistä yhden kerrallaan ulos. Jopa kuningatar Elisabetin on ilmoitettu olevan Olen julkkis... Päästäkää minut pois täältä -ohjelman suosija.

Samaan aikaan kuin britit ihailevat Jordania, amerikkalaiset jaksavat riutua Jacksonin aiheuttamassa tuskassa. Kulttuurieroa on ehtinyt pohdiskella muun muassa New York Times -lehden Lontoon toimituksen pomo Patrick Tyler.

-Amerikkalaiset ovat aina suhtautuneet alastomuuteen paljon nihkeämmin kuin eurooppalaiset. Ja erityisen paha juttu alastomuus on silloin, kun se liittyy niinkin perinteiseen tapahtumaan kuin Super Bowl - Super Bowl kun yhdistetään Amerikassa edelleen huomattavasti mieluummin äitiin ja omenapiirakkaan kuin paljaaseen rintaan, Tyler jatkaa.

"Kaikki närkästyneitä paitsi presidentti Bush"

Brittiläiseen Daily Telegraphiin kirjoittava newyorkilainen Zoe Heller on hänkin järkyttynyt Janet Jacksonin Super Bowl -tempusta. Mutta ei suinkaan siksi, että siellä pilkahti paljasta pintaa, vaan amerikkalaisten suhtautumisesta "vahingoksi naamioituun suunniteltuun tempaukseen".

-Sitä ollaan nyt niin närkästyneitä. Lukuunottamatta presidentti Bushia, joka nukahti televisionsa ääreen ennen Jacksonin sittemmin jättikohun aiheuttanutta esiintymistä, Heller muistuttaa.

Myös brittikolumnisti Vanessa Feltz jaksaa pilkata amerikkalaisia Super Bowl -episodin tiimoilta.

-Heillä on meneillään myrsky d-kupissa, kun taas meillä briteillä on sentään huumorintajua. Jordan on kummankin sukupuolen mieleen. Jos hän ohjelman tuoksinassa 'vahingossa' pudottaa rintaliivinsä, sille hurraa koko kansakunta, Feltz vakuuttaa.

Janet Jackson -skandaaliin on lyhyesti ottanut kantaa myös popin supertähti Christina Aguilera.

-Näinkö tylsistyneitä ihmiset todellakin ovat, että jaksavat jankuttaa yhdestä rinnasta loputtomiin. Meillä naisilla kun kuitenkin jokaisella on rinnat, Aguilera painottaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.