Jan Vapaavuori MTV Uutisille: "Helsingin satamaa uhkaa kaaos kesällä" – pormestari kritisoi hallitusta taas hitaudesta

0:50

Vapaavuori arvostelee Marinin hallitusta kovin sanoin ja pelkää matkailun avaamisen johtavan kaaokseen satamissa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) pelkää, että matkailun avaaminen kesällä tuo kaaoksen kaupungin satamaan.

Vapaavuori arvostelee kovin sanoin hallitusta siitä, miksi Suomessa ei ole jo käytössä maahantulon edellytyksenä negatiivista koronatestiä, kuten muissa Pohjoismaissa.

– Maahantulijoilta tulisi ehdottomasti vaatia ennakkoon negatiivinen koronatestitulos, kun matkailu avautuu. Olemme vaatineet sitä hallitukselta jo useita kuukausia ja myös oikeuskansleri on kiinnittänyt tähän huomioita. Myös eduskunta on omassa lausumassaan huomattanut tästä, Vapaavuori suomii.

– Testivaatimus tulisi olla meillä käytössä ehdottomasti samalla lailla kuin muissa Pohjoismaissa.

Vapaavuoren mukaan juuri nyt tilanne on hallinnassa. Matkailijoita on niin vähän, että tilanne pystytään hallitsemaan satamassa.

– En todellakaan ymmärrä, miksi meillä ei ole käytössä järjestelmää, joka on käytössä muualla. Juuri nyt tilanne on hoidossa sen takia, että tulijoita on niin vähän,  mutta jos määrät siitä vähänkin kasvavat, puhumattakaan siitä, että ne kasvavat enemmän, mikä on mahdollista.

– Kyllä meidän pitäisi pystyä toimimaan samalla tavalla kuin muut maat – muuten riskinä on aidosti täydellinen kaaos Helsingin satamassa.

Satamasta loppuvat tilat

Jan Vapaavuoren mukana pahin ongelma on se, että satamaa ei ole rakennettu siten, että siellä voitaisiin testata suuria ihmisjoukkoja.

– Huomattavasti fiksumpaa on vaatia etukäteen testitulos. Jokainen voi kuvitella, että, jos tuhansia laivamatkustajia tulee ahtaisiin terminaaleihin, niin minkälainen logistinen haaste se on. Kysymys on rahasta ja henkilökunnasta sekä potentiaalisesti kaaosmaisesta tilanteesta, perustelee kiihtynyt pormestari.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja