Jamie Oliver muistuttaa: Älä tee tätä ruokavirhettä lasten kanssa – "ongelmia tulee"

MTV3:n Makuja.fi -sivusto oli paikalla, kun supersuosittu televisiokokki Jamie Oliver esitteli Tukholmassa uutta Scandic-hotelleille loihtimaansa kesämenua. Oliver puhui tilaisuudessa tuttuun tapaan myös lasten ja nuorten ruokatottumuksista.

Pitkän uran tehnyt televisiokokki Jamie Oliver uskoo, että lasten ruokailutottumuksiin voi vaikuttaa pienillä valinnoilla. Oliverilla itsellään on neljä lasta, eikä kokki omien sanojensa mukaan yritä tuputtaa heille ruokaa pakolla. Sitä virhettä ei kannata tehdä. Paras tapa saada lapset maistamaan vihanneksia ja muita uusia ruokia onkin Oliverin mukaan opettaa heille jotain ruoasta.

– Asun itse ruoan ympärillä ja kasvatan omaa ruokaa. Se on paras tapa saada lapset maistamaan. Samalla sekunnilla, kun kasvatat omaa ruokaa hävität 1000 prosenttia tietämättömyyttä ruoasta. Samalla minuutilla, kun viet lapsesi ruokatorille kerran kuussa muutat heidän elämänsä.

Vanhempien ei pitäisi kuintenkaan ottaa ruokakasvatuksesta liikaa paineita. Kun lapset viedään torille tutustumaan erilaisiin vihanneksiin ja muihin tuotteisiin, jää vastuu inspiroinnista kokin mukaan osin myös kasvattajille ja farmareille. Ongelmia alkaa muodostua, jos lapset eivät koskaan pääse näihin paikkoihin.

– Ongelmia tulee, kun et kasvata itse ruokaa tai asut kaupungissa, etkä koskaan käy ruokatoreilla tai edes supermarketin vihannesosastolla vaan kävelet suoraan pakasteosastolle tai tilaat valmisruokaa, Oliver muistuttaa

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja