Jalkapallon nukkuva jättimaa on heräämässä? Valioliigan öljypohatat laajentavat valtaansa uuden mahdollisuuden edessä

Valioliiga-jätti Manchester Cityn omistajat ovat hankkimassa enemmistöosakkuutta Intian pääsarjassa pelaavasta Mumbai City FC:stä, kertoo Reuters lähteisiinsä nojaten.

Valioliigan hallitseva mestari on City Football Group (CFG) -yhtiön kruunujalokivi, jonka pääomistajan Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyanin juuret ovat Abu Dhabissa.

– Sijoitus ilmentää maailman kiinnostusta intialaiseen jalkapalloon, neuvottelujen keskeneräisyyden vuoksi nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo Reutersille.

Kauppa on tarkoitus julkaista vain päivä sen jälkeen, kun CFG suostui myymään 500 miljoonan dollarin osuuden yhdysvaltalaisesta pääomayhtiöstä Silver Lakesta. Myynti teki CFG:stä maailman arvokkaimman jalkapalloyrityksen 4,8 miljardin dollarin hintalapulla.

CFG tai Mumbai City FC eivät halunneet kommentoida asiaa vielä millään tavalla.

Mumbai Cityn osaomistajana on toiminut Bollywood-näyttelijä Ranbir Kapoor.Seuran riveissä on pelannut Fredrik Ljunbergin, Nicolas Anelkan ja Diego Forlanin kaltaisia entisiä suuruuksia.

Seura on tällä hetkellä kymmenen joukkueen sarjassa seitsemäntenä.

Jalkapallon nousu

1,3 miljardin asukkaan Intia on krikettihullu maa. Jalkapallossa maa on kaukana potentiaalistaan, sillä jättimäinen valtio ei ole koskaan selvinnyt jalkapallon MM-kisoihin.

Eurooppalaiset jalkapalloseurat ovat viime vuosina raivanneet maahan jalansijaa perustamalla franchise-periaatteella akatemioita markkinoille, jotka kasvavat jatkuvasti Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin kaltaisten megatähtien ansiosta.

Aiemmin tänä vuonna CFG kertoi tarkkailleensa Intiaa kahden vuoden ajan, ja toivoi viimeistelevänsä kaupan intialaisesta seurasta vuoden 2019 loppuun mennessä.

Intian Superliigan promoottoreihin kuuluvat miljardööri Mukesh Ambanin omistama yritys Reliance Industries sekä Rupert Murdochin Star Intia. Useat sarjan toimijoista vahvistivat Reutersille käyneensä äskettäin keskusteluja CFG:n kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat