Zlatan Ibrahimovicin ilmoitus synnytti vihaa ja raivoa – supertähden tuore patsas ei saanut armoa

Zlatan Ibrahimovic sai oman patsaan Malmöhön – tähti ehdotti koululaisille vapaapäivää patsasjuhlan kunniaksi 1:16
Zlatanin patsas paljastettiin Malmössä lokakuun alussa.

Malmön jalkapalloseuran kannattajat raivostuivat Zlatan Ibrahimovicin ilmoituksesta liittyä tukholmalaisseura Hammarbyn osaomistajaksi. Ruotsalaistähden patsas Malmön jalkapallostadionin ulkopuolella kärsi uutisen seurauksena vahinkoja.

Aiemmin päivällä oli kerrottu 38-vuotiaan Ibrahimovicin ostaneen 25 prosenttia Hammarbyn osakkeista. Seura sijoittui Ruotsin pääsarjassa päättyneellä kaudella kolmanneksi.

Tiedotteessa Zlatan kertoi tekevänsä Hammarbysta Skandinavian suurimman seuran. Tämä ärsytti monia hänen kasvattajaseuransa kannattajia.

Ruotsin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä oli paikalla, kun 3,5 metriä korkea ja arviolta 500 kiloa painava patsas paljastettiin lokakuun kahdeksas päivä. Nyt paikalliset mediat kertovat patsaan ympäristön olevan töhritty rasistisilla viesteillä.

– Useat ihmiset ovat vandalisoineet patsasta ja ruiskuttaneet spraymaalia sen päälle, poliisin edustaja Jimmy Morin kertoi SVC:lle.

Sosiaalisessa mediassa leviävät videot paljastavat myös, että patsasta on yritetty polttaa. Vahinkojen laadusta ei tiedetä vielä tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat