Manchester Unitedista tehtiin kaksi ostotarjousta – Iso-Britannian rikkain mies ja Qatarin sheikki taistelevat suurseurasta

Iso-Britannian rikkaimmaksi mieheksi tituleeratun Sir Jim Ratcliffen johtama INEOS-ryhmä ja Qatarin sheikki Jassim bin Hamad Al Thani ovat tehneet ostotarjouksen Valioliigan suurseura Manchester Unitedista, kertoo Sky Sports.

Glazereiden omistama seura on ollut myynnissä jo jonkin aikaa. Omistajat olivat asettaneet takarajan mahdollisille ostotarjouksille perjantaiksi. Aikamääreen puitteissa tehtiin kaksi tarjousta.

Toisesta tarjouksesta vastasi brittimiljardööri Jim Ratcliffen omistama INEOS. Forbes on arvioinut Ratcliffen varallisuudeksi 15,3 miljardia dollaria. Urheilumaailma on Ratcliffelle hyvinkin tuttu, sillä hän on mukana sveitsiläisseura FC Lausannen, ranskalaisseura OG Nicen ja F1-talli Mercedeksen omistajaportaassa.

– Näemme itsemme Manchester Unitedin pitkäaikaisina huolehtijana. Olemme kunnianhimoisia ja todella kilpailukykyisiä. Haluamme investoida Unitediin, jotta heistä tulisi jälleen maailman ykkönen, INEOSin tiedotteessa todetaan.

Toisen tarjouksen teki Jassim bin Hamad Al Thani, joka toimii qatarilaisen pankin QIB:n pääjohtajana. Sheikki Jassim on Qatarin emiirinä vuosina 1995-2013 toimineen Hamad bin Khalifa al Thanin poika.

– Tarjouksen tavoitteena on palauttaa seura entisaikojen menestykseensä niin kentällä kuin sen ulkopuolella, bin Hamad Al Thanin tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat