Teemu Pukin unelmavuosi huipentuu kesähäihin – Norwichissa Valioliigaan jatkava suomalaistähti kertoi viime kauden unelmaosumastaan: "Kihlattukin oli ensimmäistä kertaa paikalla"

Jalkapalloilija Teemu Pukilla on takanaan uskomaton kausi. Suomalaishyökkääjä voitti Norwich Cityn riveissä Englannin Mestaruussarjan sekä maalipörssin. Pukki valittiin myös koko sarjan kauden parhaaksi pelaajaksi.

Nyt mestaruusjuhlat Norwichissa on juhlittu ja katseet käännetään pienen loman jälkeen kohti ensi kautta.

– Torstaina tultiin perheen kanssa Suomeen. Pari päivää siinä juhlittiin ensin. Oli tosi makea kokemus, varsinkin se paraati. 50 000 ihmistä kadulla. Näki kyllä kuinka paljon se merkkasi niille ihmisille siellä, Pukki kertoi tiistaisessa lehdistötilaisuudessaan.

Päättynyt kausi oli Pukille ensimmäinen Norwichin riveissä. Mies siirtyi seuraan viime kesänä tanskalaisesta Brondbystä. Pukki voitti Mestaruusarjan maalipörssin iskettyään komeat 29 liigamaalia.

– Totta kai oli alussa vaikea päätös mihin mennä. Oli silti tosi helppo päästä joukkueeseen sisään. Tiesin kyllä, että tulen tekemään maaleja, mutta en uskonut että ihan näin hyvin tulisi menemään, Pukki tunnustaa.

"Ei ole minkäänlaista halua lähteä pois"

Lukuisista kauden maaleistaan 29-vuotias Pukki nostaa henkilökohtaiseksi suosikikseen Millwallin verkkoon marraskuussa isketyn osuman. Norwich voitti ottelun lopulta 4-3, kun suomalaiskärki viimeisteli voittomaalin lisäajan seitsemännellä minuutilla.

– Kyllä se on Millwall-pelin maali alkukaudesta. Oli paljon kavereita silloin katsomassa peliä ja kihlattukin oli ensimmäistä kertaa paikalla. Viimeisillä sekunneilla pääsin tekemään voittomaalin.

Hienosti sujuneen kauden ansiosta, Pukin mahdollisesta seuran vaihdosta on käyty mediassa spekulaatioita koko kauden ajan. Mies kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen nykyisessä joukkueessaan.

–  Olen nauttinut niin paljon täällä olosta, ettei ole minkäänlaista halua lähteä pois, Pukki korostaa.

Mestaruussarjan voiton ansiosta Norwich nousee ensi kaudeksi pelaamaan Valioliigaan. Sarjassa ei ole viimeiseen neljään kauteen pelannut yhtään suomalaista.

– Todella odottavaisin mielin olen. Nyt vähän huilia, jonka jälkeen alkaa valmistatuminen. Tulossa haastava kausi, mutta mä olen kyllä valmis, Pukki vannoo.

– Olisi tyhmää lähteä sinne epävarmoilla fiiliksillä. Kyllä mä luotan, että tulen tekemään siellä maaleja. Uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä.

Pukin komea vuosi jatkuu juhlien merkeissä, tällä kertaa jalkapallon ulkopuolelta.

– Menen naimisiin kesällä, mutta se on yksityisasia, joten ei siitä sen enempää, Pukki paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat