Jalkapallofanin surma synnytti mellakoita Italiassa

Jalkapallofanien yhteenotto päättyi murhenäytelmään Italiassa. Tapahtuman vuoksi pelaajat ja tuomarit käyttävät tänään jalkapallo-otteluissa mustaa surunauhaa.

Poliisin varoituslaukaus on surmannut jalkapallofanin moottoritien levähdyspaikalla Arezzon kaupungin lähellä Italiassa.

Tiedot tapahtumista ovat poikineet useita kahakoita poliisin ja fanien välillä Italian eri kaupungeissa. Kaksi poliisia kärsi lieviä vammoja kahakoissa Bergamossa. Myöhemmin bergamolaisen Atalantan ja AC Milanin välinen ottelu keskeytettiin, kun fanit yrittävät rikkoa stadionin turvaseiniä, joka estää yleisön pääsyn kentälle.

Atalantan pelaajat yrittävät rauhoitella faneja hieman ennen kuin ottelun erotuomarit johtivat kaikki pelaavat kentältä pois.

Myös Roomassa noin 200 fania hyökkäsivät poliiseja vastaan. Kivillä ja mailoilla varustautuneet hyökkääjät sytyttivät autoja tuleen ja rikkoivat ikkunoita.

Surmansa saanut oli 25-vuotias roomalainen Lazion kannattaja. Hän oli matkalla Milanoon katsomaan Lazion ja Inter Milanon välistä ottelua. Varoituslaukauksella poliisi pyrki rauhoittamaan levähdyspaikan ravintolassa alkanutta Lazion ja Juventuksen fanien välistä yhteenottoa. Juventuksen fanit olivat matkalla Napolista Parmaan katsomaan Juventuksen ottelua.

Italian poliisi tutkii jalkapallofanin surmaa 11.11.2007

- Se oli traaginen virhe. Poliisi yritti estää kahden pienen ryhmän välistä yhteenottoa pahenemasta, Arezzon poliisipäällikkö Vincenzo Giacobbe totesi.

Roomasta poliisilta tulleen tiedon mukaan Lazion kannattaja oli autossa, kun luoti osui häneen. Poliisi kertoi kuitenkin ampuneensa ilmaan. Auto, jossa jalkapallofani kuoli, on poliisin hoivissa tutkintaa varten.

Tapauksen johdosta Italian jalkapalloliitto päätti siirtää Interin ja Lazion ottelun myöhempään ajankohtaan. Lisäksi pelaajat ja tuomarit käyttävät tänään muissa otteluissa mustaa surunauhaa.

Jalkapallofanien yhteenotot moottoriteiden levähdyspaikoilla ovat yleisiä Italiassa. Italian pääministeri Romano Prodi kuvasi jalkapallofanien välistä väkivaltaa "erittäin huolestuttavaksi".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat