Jäävuori oli koitua Hjalliksen kohtaloksi – tippui myrskyävään mereen yksinpurjehduksella

Hjallis Harkimo on purjehtinut maailman ympäri peräti kolme kertaa, mutta mieleenpainuvin kokemus oli yksinpurjehdus 1980-luvun lopulla. Seikkailu meinasi jäädä miehen viimeiseksi, kun Hjallis joutui yksin veden varaan keskellä raivoavaa merta.

Liikemies Hjallis Harkimo on niittänyt menestystä myös urheilijana: hän on ensimmäinen yksin maailman ympäri purjehtinut suomalainen. Ennätysmatka kesti 168 päivää.

– Kyllä siinä kerkesivät tunteet menemään ylä- ja alamäkeä, oli itkua ja naurua, Hjallis muistelee.

Hankalin etappi oli matka Etelä-Afrikasta Australiaan.

Yksin 50-jalkaisessa veneessä purjehtinut mies koki myös todellisia vaaran paikkoja. Jäävuoren kohtaaminen myrskyävällä merellä oli koitua Hjalliksen kohtaloksi.

– Meinasin törmätä jäävuoreen, vene meni ympäri ja lensin veneestä, Hjallis kertoo tilanteesta, jolloin hengenlähtö oli lähellä.

Hän pelastui turvavaljaiden ansiosta. Pelottavalle kokemukselle vetää vertoja vain parin vuoden takainen sydänkohtaus Etelä-Afrikassa.

Vaikka Hjallis viettikin pitkän ajan äärimmäisissä olosuhteissa yksin, hän ei koe olevansa luonteeltaan erakko. Perhettä ehti tulla ikävä, mutta päättäväisyys auttoi selviämään matkasta.

Uudelleen Hjallis ei vastaavalle reissulle lähtisi, ja purjehduskin on jäänyt. Sen sijaan erilaiset projektit ja oma keskusteluohjelma Hjalliksen kanssapitävät herran kiireisenä.

Studio55.fi/ Milja Atu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja