Hjallis Harkimo paljastaa menestyksensä salat

Kun Harry "Hjallis" Harkimo rakennutti Hartwall Areenan, monet pitivät miehen liikeideaa omituisena. Samalla tavalla suhtaudutaan Sipoonranta-projektiin, mutta Hjallis ei ihmettelijöistä välitä. Bisneshai on kiinnostunut vain asiakkaiden ja rahoittajien mielipiteistä.

Hjallis Harkimon 120 miljoonan euron Sipoonranta-projekti etenee taantumasta huolimatta aikataulussa. Rahoittajat ovat kasassa, ja hanke odottaa enää Sipoon kunnanvaltuuston viimeistä kaavapäätöstä, joka tulee tiistaina 21. huhtikuuta. Harkimon rakennusprojektilla riittää kuitenkin ihmettelijöitä: monet ajattelevat, ettei taantuman aikana kannata rakentaa luksusasuntoja.

– Ne on ajatelleet, että ei tuosta tule mitään, kun on lama. Mutta ei ole mitään väliä, mitä ne ajattelevat: rahoittajat ja asiakkaat ratkaisevat. Jos joku toivoo, että projekti ei onnistuisi, se ei liity mitenkään tähän asiaan, Hjallis Harkimo lohkaisee.

Harkimon menestyminen liike-elämässä on miehen omien arvioidensa mukaan uskottavuuden ja luotettavuuden ansiota. Taustalla olevat onnistumiset helpottavat projektien tekemistä. Harkimo toteaa, että bisnesmaailmassa itseluottamusta kertyy samalla tavalla kuin urheilussa: voitot kohottavat henkeä ja poikivat lisää voittoja.

Mutta ovatko ihmiset sitten Harkimolle kateellisia, kun mies saa sellaiset liikeideat toimimaan, joita muut pitävät täysin typerinä?

– Eiköhän niitä aina löydy, mutta on niitäkin, jotka kannustaa, kun on aihetta.

Hjalliksella tutkinnassa muitakin rakennusalan projekteja

Harkimo etsii parhaillaan Sipoonranta-projektilleen myyntijohtajaa Diili-ohjelmassa. Hjalliksen mukaan ohjelma on oivallinen tapa rekrytoida ihmisiä, sillä se tuo hyvää mainosta ja julkisuutta projektille. Ohjelman kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä, ja Harkimo on tyytyväinen ehdokastarjontaan.

– Mukana on oikein hyviä tyyppejä, Harkimo kiittelee.

Myyntijohtajan tehtävänä on vastata Sipoonrantaan valmistuvan alueen markkinoinnista ja myynnistä. Merinäköalalla varustettujen huoneistojen keskimääräinen neliöhinta tulee olemaan noin 4 800 euroa. Harkimo uskoo, että asunnot menevät kyllä kaupaksi taantumasta huolimatta.

– Tämä on korkealaatuista ja kustannustehokasta rakentamista. Oletan, että asunnot on helppo myydä.

Sipoonranta on tällä hetkellä ainoa uudisrakennuskohde, joka toteutetaan yksityisellä rahoituksella. Suunnitelmien mukaan asunnot ovat muuttovalmiita kolmen vuoden kuluttua.

– Ja kyllä talous lähtee joskus nousuunkin, Harkimo muistuttaa.

Sipoonranta-projektin lisäksi Harkimolla on tutkinnassa muutamia muita kiinteistöbisnesprojekteja, mutta niistä hän ei vielä halua puhua. Laajuudeltaan projektit ovat Sipoonrannan luokkaa.

Lue lisää Harkimon mietteitä sekä taustatietoa Sipoonranta-projektista Diili-ohjelman kotisivuilta. Diili nähdään MTV3-kanavalla syksyllä 2009.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja