Hjallis Harkimo: Huono johtaja ei huomioi perhettään

Hjallis Harkimon mielestä naiset ovat bisnesmaailmassa aivan yhtä hyviä johtajia kuin miehetkin. Hyvän johtajan pitäisi Harkimon mukaan kuitenkin löytää aikaa myös perheelleen. Hän toteaa, että on johtajana työskentelevän naisen huonoutta, jos perhe jää vähälle huomiolle.

Diili-ohjelmassa Sipoonranta-projektilleen myyntijohtajaa etsivä Hjallis Harkimo on huomannut, että kilpailun alkuvaiheessa miehet ovat pärjänneet paremmin, koska he tulevat paremmin toimeen toistensa kanssa.

– He eivät ole riidelleet niin paljon, he ovat tehneet töitä paremmassa hengessä. Naiset taas ovat riidelleet keskenään ja jakautuneet kahteen leiriin.

Harkimo on myös saanut todeta, että Diilin naisporukassa tunteet kuumenevat helposti eikä yhteistyö toimi niin hyvin. Oikeassa bisneselämässä naiset eivät kuitenkaan ole Harkimon mielestä yhtään miehiä huonompia.

– Tiedän monia hyviä naisjohtajia, kuten Sari Baldaufin. Lisäksi olen hallituksen puheenjohtajana Marketing Clinic -yrityksessä, ja siinäkin on toimitusjohtajana nainen, Catharina Stackelberg, joka on loistava työssään.

Usein ajatellaan, että jos nainen haluaa päästä urallaan huipulle, hänen on tehtävä valinta työn ja perheen välillä. Harkimon mielestä valintaa ei kuitenkaan tarvitse tehdä. Harkimo on myös itse pitänyt huolta siitä, että aikaa riittää myös perheelle.

– Se on naisen huonoutta, jos ei pysty ottamaan perhettään huomioon. Jos perhettä ei huomioi, on myös huono johtaja. Ne viikot, kun pojat ovat minun luonani, pidän huolta siitä, että heille on aikaa. Olen iltaisin ja viikonloppuisin kotona. Haen heidät koulusta tai hoidosta ja syömme yhdessä aina samaan aikaan.

Diilin todelliset osaajat tulevat vielä esiin

Harkimolle ei ole merkitystä sillä, ymmärtääkö hänen elämänkumppaninsa bisnesmaailmaa vai ei. On ollut sattumaa, että Leena Harkimosta tuli Jokeri-Liiga-Hockey ry:n toimitusjohtaja 90-luvulla ja Helena Karihtala luotsaa Sipoonrantaa.

– Olen luottanut siihen, että he ovat pystyneet hoitamaan homman hyvin, Hjallis Harkimo sanoo.

Harkimo ei pelkää sitä, että sukset menisivät jossain vaiheessa ristiin elämänkumppanin kanssa, joka tekee töitä samassa firmassa.

– Jos tulee ongelmia suhteessa, se tietenkin vaikeuttaa asiaa, mutta silloin on pidettävä työ erillään.

Tällä hetkellä televisiossa pyörivien Diili-ohjelmien jaksojen perusteella kilpailijat eivät ole pärjänneet kovin hyvin. Miesten joukkueessa sääntöjen kanssa on ollut epäselvyyksiä parissa edellisessä tehtävässä, ja naisten tiimissä henkilökemiat ovat olleet törmäyslinjalla. Harkimo kuitenkin tietää, että tulevissa jaksoissa tilanne muuttuu parempaan päin.

– Homma oli alussa hakusessa, kun tehtävät olivat niin yksinkertaisia. Mutta kun ryhmät pienenevät ja tehtävät muuttuvat hankalammiksi, tulevat todelliset osaajat esiin, Harkimo lupaa.

Kuvat Lehtikuva

Lue lisää Diili-ohjelmasta tästä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja