Mainos

Jaakko Rytsölä menetti it-kuplan puhjetessa miljoonansa – hakee nyt rahoitusta sovellukselle, jonka avulla lapset oppivat rahasta: "Haluan, että heistä kasvaa itseäni vastuullisempia"

Yrittäjä ja entinen it-miljonääri Jaakko Rytsölä hakee rahoitusta sovellukselle, joka opettaa lapsille rahankäyttöä, tiedottaa PCKT Money -yritys.

Rytsölän yritys hakee enimmillään 800 000 euron pääomaa PCKT-palvelun julkistamiseen ja kansainvälistymisen aloittamiseen. Rahoitusta haetaan Invesdor-palvelun kautta.

Rytsölän mukaan sovelluksen tavoitteena on kouluttaa lapsista ja nuorista vastuullisia rahankäyttäjiä. Lapset näkevät yhdessä vanhempien kanssa, paljonko rahaa on saatu, mihin sitä on käytetty ja paljonko on laitettu säästöön.

– Aiemmin taloustaitoja opetettiin fyysisen käteisrahan ja säästöpossujen avulla. Käteisen käyttö vähenee kuitenkin koko ajan, joten talouskasvatukseen on luotava uusia menetelmiä, Rytsölä sanoo tiedotteessa.

– Minulla on kaksi pian kouluikäistä lasta ja haluan, että heistä kasvaa itseäni vastuullisempia rahankäyttäjiä.

Menetti kaiken it-kuplan puhjetessa

Jaakko Rytsölä tunnetaan yrittäjänä ja Jippii Groupin entisenä omistajana. IT-kuplan aikana hän keräsi miljoonaomaisuuden.

Yhtiön osakkeet lähtivät hurjimman it-buumin hälvettyä syöksyyn ja koko it-kupla puhkesi. Rytsölän niskaan lankesivat jättimäiset verovelat, ja 2003 hän teki henkilökohtaisen konkurssin. Ulosottovirasto totesi hänet pian varattomaksi. Tuolloin hänellä laskettiin olevan pelkästään verovelkaa 1,3 miljoonaa euroa.

Vuonna 2004 kaulaansa myöten veloissa ollut Jaakko Rytsölä pyysi Helsingin hovioikeudelta lupaa päästä velkasaneeraukseen.

Käräjäoikeus oli aiemmin antanut asiasta kieltävän ratkaisun, ja hovioikeus noudatti päätöksessään samaa linjaa: Rytsölän velkaantumista pidettiin itseaiheutettuna, koska miehen omaisuus oli huvennut niin kutsutusti "hyvään elämään".

Heinäkuussa 2008 Rytsölä tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Jaakko Rytsölä MTV uutisten erikoishaastattelussa vuonna 2015: Entinen it-miljonääri Jaakko Rytsölä avoimena: Morkkis kesti kymmenen vuotta

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja