Jaakko Loikkanen yllättää syksyllä tanssiparketilla – paljastaa vahvuutensa Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa

Uutisankkuri Jaakko Loikkanen nähdään syksyllä tanssiparketilla – näin hän kommentoi yllätysuutista: ”Baaritanssia lukuunottamatta en osaa tanssia" 4:12
Jaakko Loikkanen nähdään syksyllä tanssiparketilla – näin hän kommentoi yllätysuutista: ”Baaritanssia lukuunottamatta en osaa tanssia"

Jaakko Loikkanen toivoo oppivansa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta taiteellista ilmaisua. 

Asian ytimessä -ohjelmasta tuttu uutisankkuri Jaakko Loikkanen tekee uuden aluevaltauksen tähdittämällä tulevan syksyn Tanssii Tähtien Kanssa -kisaa. Loikkasen parina nähdään Ansku Bergström.

Ruuhkavuosiaan elävällä Loikkasella ei ollut opettajaansa koskien muita toiveita kuin se, että aikataulut saataisiin sovitettua yhteen suhteellisen kivuttomasti.

– Jouduin miettimään mukaan lähtemistä ainoastaan sen vuoksi, että se vie paljon aikaa. Lapset nukkuvat ja heräävät välillä miten sattuu, jonka lisäksi työrytmini vuoksi olen usein iltoja pois kotoa, Loikkanen kertoo.

Konsultoipa hän myös TTK:ta aikaisemmin tähdittänyttä Pekka Poutaakin ohjelmaan liittyen.

– Silloin kun minua pyydettiin mukaan, kysyin Pekan fiiliksiä ja kokemuksia kisasta. Hän kehui kokemusta positiiviseksi ja kehotti lähtemään mukaan.

Loikkanen arvelee, että ohjelman myötä myös hänen persoonastaan nähdään aikaisempaa enemmän piirteitä.

– Olen luonteeltani aika asiallinen ja toisinaan herkkä ja tunteellinen. Siviilissä nauran ja itken helposti ja voisin kuvitella, että ne voivat näkyä myös formaatissa. Pakostikin ruudussa näkyy persoonastani enemmänkin kuin tähän mennessä on näkynyt.

 Yleensä Loikkanen on totuttu näkemään uutisankkurin roolissa, jonka ulosanti on tuttuun tapaan asiallinen ja neutraali.

– Heikkouteni voi olla se, että uutisankkurin työhön kuuluu oma tietynlainen kankeutensa. Yleensä esiintyessäni tv:ssä se rooli ja asiallisuus puskee helposti päälle. Minun pitää esiintyessäni muistaa se, että en ole uutislähetyksessä. Parhaassa tapauksessa unohtaisin kameroiden läsnäolon kokonaan.

Vahvuudekseen hän listaa muun muassa pitkäaikaisen urheilutaustan. Loikkanen on pelannut esimerkiksi salibandya sekä harrastanut pyöräilyä ja kuntosalia aktiivisesti.

Hän myöntää, ettei lähtisi mukaan kovinkaan moneen muuhun viihdeohjelmaan. Tanssii Tähtien Kanssa kiinnosti häntä kuitenkin ohjelmakonseptina.

– Tanssii Tähtien Kanssa on sen tyyppinen viihdeohjelma, josta muistan ajatelleeni, että voisin osallistua jos pyyntö tulisi. Ohjelma vaikuttaa laadukkaalta, hauskalta ja siitä voi oppia jotain uutta.

Kilpailun muita osallistujia Loikkanen ei tunne, mutta ensivaikutelma on hänen mukaansa hyvä.

– Kaikki osallistujat vaikuttavat todella fiksuilta ja jalat maassa -asenteella varustetuilta. Olen tavannut aikaisemmin ainoastaan Maaret Kallion ja Benjamin Peltosen. Itselleni kaikki osallistujat ovat kiinnostavia, sillä kaikilla on ihan oma juttunsa.

Loikkanen on myös kiinnostunut tanssin taiteellisesta ilmaisusta. Samalla hän toivoo, että voisi oppia siitä itsekin.

– Toivoisin, että tanssin ilmaisullinen puoli olisi itselleni helppoa. Koen, että teksti on vahva ja käytännössä ainoa ilmaisumuotoni tällä hetkellä. Olisi todella kiva, jos tanssista voisi tulla taiteellinen ilmaisumuotoni.

Mielikuvitustaan Loikkanen saa kuitenkin harjoittaa arjessaan joka ilta.

– Keksin joka ilta lapsilleni iltasadun päästäni. Lapseni myös vaatii sitä, hänelle ei kelpaa valmiit tarinat. Yritän niihin eläytyä parhaani mukaan, Loikkanen nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat