Näin Jaakko Loikkanen päätyi uutisankkuriksi – paljastaa, millaisista haastatteluista tulee yleensä aina palautetta

MTV seurasi uutisankkuri Jaakko Loikkasen kiireistä päivää – kurkista uutisstudioon ja TTK-kulisseihin 12:13
Katso video: MTV seurasi uutisankkuri Jaakko Loikkasen kiireistä päivää – kurkista uutisstudioon ja TTK-kulisseihin!

Jaakko Loikkanen on hurmannut Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa tänä syksynä.

MTV:n uutisankkuri ja omaa Asian ytimessä -ohjelmaa luotsaava Jaakko Loikkanen on tanssinut itsensä suomalaisten sydämiin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa yhdessä tanssiparinsa Ansku Bergströmin kanssa.

Loikkanen muistelee MTV Uutisten haastattelussa, kuinka hänelle selvisi lukioaikana, että journalismi kiinnostaa. Kaikki alkoi eräästä äidinkielen aineesta, josta hän sai hyvät pisteet.

– Opettajani sanoi, että olet hyvä tässä ja sinun kannattaisi miettiä tätä. Sitten aloin miettimään kirjoittamista työurakseni, Loikkanen kertoo.

Loikkanen opiskeli lukion jälkeen Tampereella tiedotusoppia, ja opiskeluaikoina hän työskenteli sanomalehdissä, mutta se ei kuitenkaan silloin tuntunut omalta jutulta.

Kolmen kuukauden harjoittelu Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa Tohlopissa avasi silmät ja Loikkanen kiinnostui televisiossa työskentelemissä.

– Siinä yhdistyy parhaimmalla tavalla kirjoittaminen sekä kuva ja ääni – kaikki ne tärkeät elementit. Sitä kautta pääsin Ylen ajankohtaistoimitukseen töihin ja ehdin olla siellä kolme ja puoli vuotta. Sitten Maikkarille tarvittiin uutisankkuria ja jollekin tuli mieleen, että minut voisi ehkä haastatella. Vuonna 2015 aloitin Maikkarin uutisissa.

Monet poliitikot vaikeimpia haastateltavia

Loikkanen on kertonut seitsemän vuoden ajan suomalaisille päivän tärkeimmät uutiset. Loikkanen myöntää, että jokainen suora uutislähetys jännittää, toiset enemmän ja toiset vähemmän.

Omassa Asian ytimessä -ohjelmassa hän puolestaan haastattelee muun muassa Suomen eturivin poliitikoita. Vaikeimpia haastateltavia ovat Loikkasen mielestä usein nimenomaan politiikan tekijät.

– Monet poliitikot tulee tänne tv-studioon, oli se sitten uutis- tai ajankohtaishaastattelu, he tietävät paljonko aikaa on ja tietävät, kuinka aikaa pelataan. Välillä oikein hätkähtää, kun kysyn jonkun kysymyksen ja tajuan, kun poliitikko alkaa vastaamaan, että hänellä ei ole aikomustakaan vastata siihen, mitä kysyin.

Loikkanen huomaa helposti, kuinka monet poliitikot yrittävät pelata aikaa ja siirtää keskustelua muualle.

– Sitten on pakko keskeyttää jossain vaiheessa. Keskeyttäminen on toimittajan tehtävä ja se on todella vaikea tehdä, ettei se ärsyttäisi ketään. Niinpä aina kun poliitikkoa tai ketä tahansa haastattelee ja keskeyttää hänet, siitä tulee negatiivista palautetta: miksi puhut päälle, miksi keskeytät.

Katsojapalaute yllätti

Loikkanen on mielissään, kun haastateltavat ja tv-katsojat ovat ottaneet iloisesti vastaan hänen osallistumisensa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan. 

– En ole saanut yhtään sellaista viestiä tai kommenttia, että uutistoimittajan ei pitäisi olla viihdeohjelmassa mukana.

Loikkasella oli pieni pelko, että hänelle saattaisi tulla viestejä, että ”nyt tuhoat uskottavuutesi, kun menet viihdeohjelmaan”.

– Koska niitä viestejä ei ole tullut, niin siinä on kaksi vaihtoehtoa: joko sitä uskottavuutta ei ole ollutkaan tai sitten Suomi on muuttunut tietyllä tavalla, ettei ole valtavaa tarvetta tunkea ihmistä tiettyyn lokeroon.

Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa suorana MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 30.10. klo 19.30–21.30.Tanssikuplan uudet jaksot MTV Katsomossa maanantaisin ja perjantaisin.

Lue myös:

    Uusimmat