Mainos

Jääkiekon MM-kisaturisti – muista nämä kolme asiaa!

Valko-Venäjälle Minskiin MM-kisoihin matkaavan suomalaisturistin on ulkoministeriön mukaan syytä muistaa erityisesti kaksi asiaa: matkavakuutus ja terve järki.

– Minsk on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta ihan niin kuin missä tahansa muuallakin, terveen järjen käyttö, normaalien sääntöjen noudattaminen sekä itsestään ja kaveristaan huolehtiminen on tärkeintä,  toteaa kriisi- ja avustustiimin vetäjä Jussi Tanner ulkoministeriöstä.

–Ja ilman matkavakuutusta ei kannata matkustaa oikeastaan minnekään.

Pidä kisalippu mukana vielä kotimatkallakin 

Matkustustiedotteessaan ulkoministeriö varoittaa erityisesti Valko-Venäjän liikenteestä,  eikä suosittele maahan matkustamista omalla autolla.

Esimerkiksi asianmukaisen hoidon saaminen tapaturmien jälkeen voi olla vaikea, sillä viranomaiset puhuvat usein vain venäjää, ja asioiden selvittely voi viedä viikkoja.

Minskissä itsekseen liikkuvan on hyvä myös huomioida, että kaikkien puhelinten kartat eivät välttämättä tarjoa riittävän tarkkaa opastusta kaupungissa.

Netin karttapalvelut toimivat kyllä älypuhelimissa Minskissä. Ulkoministeriö kehottaa kuitenkin lataamaan kartat puhelimen muistiin, sillä netin käyttö Minskissä kännykällä voi olla kallista.

Kotimatkalla lätkäturistien on Tannerin mukaan hyvä muistaa yksi matkaamista helpottava seikka:

– Kisalippu, jolla kisaturisti pääsee maahan ilman viisumia, on suositeltavaa pitää tallessa myös maasta poistumisen yhteydessä.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.