Itsensä palkanneella Anaheimin valmentajalla vaikeuksia saada luistimet jalkaan – Ducksin rämpiminen voi tuoda pelastajaksi suomalaisen huippulupauksen

Anaheim Ducks on ollut viime päivien puheenaihe NHL:ssä, kun GM Bob Murray hyppäsi itse valmentajan pallille. NHL:n runkosarjan jumbosijalla voisi olla hyvätkin puolensa. 

Bob Murray, 64, lopetti 1008 runkosarjan ottelua käsittäneen NHL-uransa Chicago Blackhawksissa vuonna 1990.  Sen jälkeen hän on toiminut eri tehtävissä Chicagon, Vancouver Canucksin ja Anaheimin palkkalistoilla – ei kuitenkaan valmentajana. 

Siellä hän nyt kuitenkin on, NHL-joukkue Anaheim Ducksin päävalmentajana. GM Murray palkkasi itse itsensä valmentajaksi annettuaan kenkää Randy Carlylelle

Hyppääminen vaativaan valmennustehtävään nollakokemuksella toi erikoisia ongelmia. 

– Voitte uskoa, että luistimien paneminen jalkaan oli taas vaikeaa, Murray sanoi Orage County Registerissä

Anaheim on hävinnyt seitsemän peliä peräkkäin maalisuhteella 6–37. Ducks on voittanut vain kaksi ottelua 17. joulukuuta jälkeen. Ducks on Läntisen konferenssin viimeisenä, ja joukkueen maalisuhde on koko sarjan heikoin (-55).

NHL:n tasoitussysteemi tuo pientä lohtua Anaheimille. Mitä huonommaksi sijoitus valahtaa, sitä suuremmat mahdollisuudet on saada ykkösvaraus niin sanotusssa varauslotossa. 

Ensi kesän ykkösvaraus antaisi mahdollisuuden varata vaikka Jack Hughes tai Kaapo Kakko, joka iski Suomen Nuorille Leijonille mestaruusmaalin MM-kisojen finaalissa.

– Joukkueessa ei ole intohimoa ja yritystä, jota meillä on ollut aina. Liian moni vaan seuraa, kun pitäisi johtaa. Siksi olen huolissani. Minun täytyy nähdä asiat läheltä, että voimme alkaa korjata niitä, Murray kuvaili joukkueen tilaa. 

"Pelaajat eivät tunne vastuutaan"

Ducksin alamäki on ollut nopeaa, sillä joukkue on päässyt 12 kertaa pudotuspeleihin viimeisen 15 kauden aikana. Muutoksia on luvassa varmasti ennen 25. helmikuuta koittavaa siirtotakarajaa. 

Kokeneiden Ryan Getzlafin, Corey Perryn ja Ryan Keslerin sopimuksia ei voi panna "lihoiksi" siirron estävän pykälän takia. Yksi mahdollisuus on sopimuksien ostaminen ulos. Se olisi raju keino, mutta omistajat Henry ja Susan Samueli ovat antaneet valtuudet käyttää kaikki keinot joukkueen palauttamiseksi takaisin raiteilleen. 

– Joskus pelaajat eivät tunne vastuutaan, ja he syyttävät valmentajaa. Toisten on sitten helppo seurata. Vihasin sitä pelaajana, enkä pidä siitä nykyäänkään.

Lue myös:

    Uusimmat