NHL:n yön suomalaiset: Teuvo Teräväinen jatkoi tehovirettään, Patrik Laine valui jämäminuuteille

Minnesota Wildin Mikael Granlund, Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen tekivät maalin, mutta heidän joukkueensa hävisivät yön NHL-kierroksella.

Carolina Hurricanes olisi tarvinnut kipeästi pisteitä noustakseen pudotuspelipaikalle, mutta New Jersey Devils nappasi kotonaan 3–2-voiton. Teuvo Teräväinen kavensi kauden 15. osumallaan pelin kolmannessa erässä Nino Niederreiterin ja Sebastian Ahon syötöstä ylivoimalla, mutta tasoihin asti vierasjoukkue ei päässyt.

Ahnaalla pelipäällä ollut Teräväinen laukoi kuusi kutia maalia kohti.

– Emme olleet tarpeeksi hyviä, ja tiedämme sen, Aho sanoi Carolinan Twitter-tilillä.

Valtteri Filppula sai kakkostähden Minnesota Wildiä vastaan, kun kovaan vireeseen noussut Islanders kaatoi Wildin 2–1. Sentterin tontille vaihdettu Mikael Granlund sai vihdoin maalittoman putkensa auki 14 ottelun jälkeen

– Apina selässä tai ei, kyllä maalin tekeminen on aina kivaa. Sain kyllä todella hyvän syötön siinä, Granlund sanoi

Läpiajosta osunut Kasperi Kapanen oli Toronton ainoa maalintekijä 1–4-tappiopelissä New York Islandersia vastaan. TPS:stä maailmalle ponnistanut Aleksandr Georgijev torjui peräti 55 kertaa.

Patrik Laineen alamäki vaan jatkuu. Hän pelasi alle 11 minuuttia ja sai yhden laukauksen kohti Buffalo Sabresin maalia. Laine pelasi ottelunssa yhteensä 16 vaihtoa.

Kapanen     TOR 1+0  0 0 2   -   16.21

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.