Ex-TPS pysäytti Toronto Maple Leafsin tähdet synttäripäivänään: "Hän varasti show'n"

Voi olla, että New York Rangersin maalivahti Aleksandr Georgijev sai 23-synttäripäivänään kakkua ja pari lahjaa, mutta parasta taisi olla 4–1-voittopeli Toronto Maple Leafsista. 

Georgijev on vaikeassa raossa New York Rangers, sillä hän joutuu poimimaan lattialta Henrik Lundqvistin tiputtamat peliaikajämät. Kun niitä tulee, on kiekkojen jäätävä kiinni. 

Ja jäiväthän ne. 

Georgijev torjui peräti 55 kutia laaturyhmä Toronto Maple Leafsia vastaan. Ainoastaan Kasperi Kapanen sai kiekon hänen taakseen. Giorgijev otti lukuisia huipputorjuntoja ja näytti maalilla erittäin vakaalta. 

Giorgijevistä tuli seitsemäs New York Rangersin maalivahti (vuodesta 1955), joka on torjunut yli 50 laukausta ottelussa. Mike Richter torjui kaksi kutia enemmän vuonna 1999. 

Henrik Lunddqvistkin nappasi yli 50 kutia syntymäpäivänään 2. maaliskuuta vuonna 2018. 

– Heidän maalivahtinsa varasti show'n, Nazem Kadri totesi. 

Toronto on ollut viime aikoina kovassa vireessä, ja takana oli neljä voittoa putkeen. Giorgijev oli erityisen hyvä ylivoimapelissä, jossa hän pysäytti 23 kutia. Giorgijev torjui iperäti 12 Nazem Kadrin ja kahdeksan John Tavaresin laukausta. 

Giorgijev sanoi seuran Twitter-tilillä, että hän yritti keskittyä täysillä otteluun synttäritoivomuksista huolimatta. 

Päävalmentaja David Quinn oli erittäin tyytyväinen maalivahtinsa esityksiin. Hän yllätti toteamalla, että oikeastaan Rangers puolusti hyvin isosta laukausmäärästä huolimatta. 

– Mitä annoin hänelle syntymäpäivälahjaksi? En mitään, mutta tulossa on iso lahja, hän heitti lehdistötilaisuudessa. 

Giorgijev on torjunut tällä kaudella 19 ottelusta kahdeksan voittoa. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa on 3,11 ja torjuntaprosentti 90.5. 

Lue myös:

    Uusimmat