Mainos

Itävalta varoitti EU:ta eristämästä Slovakiaa

Itävallan liittokansleri Viktor Klima varoitti tänään EU-komissiota siitä, ettei Slovakiaa saa eristää poliittisesti. Slovakia ei kuulu niiden viiden maan joukkoon, joiden kanssa EU:n komissio suosittelee jäsenyysneuvottelujen aloittamista ensi vuonna.

Vastauksessaan Klimalle EU-komission puheenjohtaja Jacques Santer Santer korosti, että EU-komissio haluaa edesauttaa uusien jäsenten liittymistä unioniin, ei sulkea jäseniksi haluavia unionin ulkopuolelle.

-Niitä maita, jotka eivät vielä ole valmiita jäsenyyteen, ei ole suljettu unionin ulkopuolelle. Arvioimme tilanteen joka vuosi uudelleen ja kun maa täyttää tietyt kriteerit, jäsenyysneuvottelut voidaan aloittaa, sanoi Santer.

EU-komissio on suositellut jäsenyysneuvottelujen aloittamista ensi vuonna Puolan, Unkarin, Tshekin, Slovenian, Viron sekä Kyproksen kanssa.

Slovakia oli unioniin pyrkineistä maista ainoa, joka hylättiin, koska se ei täyttänyt vaadittuja poliittisia kriteerejä. Komission mukaan Slovakian poliittiset elimet eivät ole kyllin vakaita, jotta demokratian toteutuminen olisi taattu.

Santer painotti, että uusia jäsenmaita ei oteta unioniin yhtenä ryhmänä, vaan kunkin jäsenyydestä päätetään erikseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.