Mainos

Italiassa lakkoillaan työlakiuudistusta vastaan

Italian ensimmäinen yleislakko kahteenkymmeneen vuoteen on pysäyttänyt Italian teollisuuden ja sulkenut muun muassa koulut, postit ja pankit sekä keskeyttänyt pääosin julkisen liikenteen. Vain välttämättömät pelastustoiminnot on pidetty yllä.

Lakon keskeinen syy on hallituksen aikomus muuttaa työlain pykälää jossa työnantaja on ollut velvoitettu palkkamaan työntekijä uudestaan, jos erottaminen on tapahtunut ilman pätevää syytä.

Italiassa kaikkiaan yli miljoona ihmistä on osoittanut mieltään maan suurimpien kaupunkien kaduilla, kun yleislakko on pysäyttänyt maan arjen. Ammattiliitot syyttävät pääministeri Silvio Berlusconin hallitusta pyrkimyksistä kaventaa työntekijöiden oikeuksia.

Oikeisto-keskustalainen hallitus sanoi viikonloppuna, että se on valmis aloittamaan neuvottelut ammattiliittojen kanssa uudelleen lakon jälkeen. Myös ammattiliitot ovat halukkaita jatkamaan neuvotteluja.

Italian lentoyhtiö Alitalia on perunut 271 lentoa 374 lennosta. Myös Finnair on perunut lentonsa Milanoon ja takaisin. Matkustajat kuljetetaan huomisen lennoilla sekä osin maateitse tänään.

(MTV3-AFP-STT)

(Kymmenen uutiset 16.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.