Mainos

Italian mutavyöryjen uhrien määrä nousee yhä

Etelä-Italian mutavyöryissä on kuollut ainakin 116 ihmistä, kertoivat viranomaiset tänään. Lisäksi lähes 1500 ihmistä on menettänyt kotinsa.

Kuolonuhrien määrä nousi jälleen kun mutavyöryistä pahiten kärsineessä Sarnon kaupungissa löydettiin seitsemän ihmisen ruumiit. Tähän mennessä löydetyistä kuolleista noin 90 on Sarnon kaupungista. Sarnosta löydettiin vielä eilen illalla hengissä 22-vuotias mies, mutta toiveet muiden eloonjääneiden löytymisestä hiipuvat nopeasti. Pelastustöitä vaikuttaa osaltaan aurinkoinen sää, joka on kovettanut mutavellin.

Sateiden ja mudan jäljiltä on vielä kateissa ainakin noin sata ihmistä, mutta paikalliset viranomaiset ja pelastustyöntekijät pelkäävät määrän voivan olla huomattavasti suuremman. Viranomaiset päättivät tänään olla enää julkistamatta arvioita kadonneiden määrästä, koska rajusti vaihtelevat lukumäärät olivat aiheuttaneet paljon sekaannusta.

Hallitus julisti eilen Italian eteläosan kolmeen maakuntaan hätätilan. Hallituksen mukaan koko maassa järjestetään ylihuomenna suruliputus katastrofin vuoksi. Tänään Yhdysvalloista kotimaahan palannut pääministeri Romano Prodi on perunut toistaiseksi kaikki muut menonsa keskittyäkseen yksinomaan mutavyörykatastrofin selvittämiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.