Italian EM-sankari paljasti syyn hämmentävälle reaktiolleen mestaruuden ratkettua: "En ymmärtänyt mitään"

4:36
Tulosruudun kattava raportti dramaattisen EM-finaalin tapahtumista

Italian sankariksi jalkapallon EM-finaalissa noussut maalivahti Gianluigi Donnarumma on selventänyt tv-katsojia hämmentänyttä reaktiotaan mestaruuden ratkaisuhetkellä.

Donnarumma oli läpi turnauksen mies paikallaan Italian tolppien välissä. Kaikkein eniten hän oli sitä sunnuntain finaalissa torjuessaan rangaistuspotkukisassa ensin Jadon Sanchon ja heti perään Bukayo Sakan yritykset. Näistä jälkimmäinen ratkaisi Italialle maan ensimmäisen Euroopan mestaruuden sitten vuoden 1968.

Donnarumman reaktio Sakan laukauksen ja oman torjuntansa jälkeen oli äärimmäisen hämmentävä. Hän nousi kentän pinnasta, vilkaisi päätyrajalla seisseeseen linjatuomariin ja lähti kaikessa rauhassa kävelemään pois maaliltaan.

Hetkeä myöhemmin joukkuekaverit kaatoivat Donnarumman uudestaan maahan, ja mestaruusjuhlat olivat valmiit alkamaan.

Donnarumma on sittemmin kertonut vähäeleisen reaktionsa syyksi sen, mitä monet jo ennestään epäilivät: hän ei tiennyt torjuneensa Italialle mestaruuden.

– En juhlinut heti, koska en ymmärtänyt. Olin jo Jorginhon yrityksen (Italian viimeinen laukoja) jälkeen pettynyt, sillä luulin meidän hävinneen, Donnarumma kertoi La Gazzetta dello Sportin mukaan.

– Katsoin tuomariin varmistaakseni, että kaikki oli ok, ja sitten näin joukkuekavereideni juoksevan minua kohti. En ymmärtänyt mitään.

Donnarummasta tuli historian ensimmäinen maalivahti, joka on palkittu EM-kisojen parhaan pelaajan palkinnolla. Kyseinen palkinto on jaettu vasta vuodesta 1996 lähtien.

Peter Schmeichel nimettiin Tanskan mestaruuteen päättyneiden vuoden 1992 kisojen parhaaksi pelaajaksi, mutta palkinto ei ollut vielä tuolloin virallinen.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja