EM-finaalissa epäonnistunut englantilaistähti julkaisi tunteikkaan kirjoituksen – tiukka viesti törkykommenttien lähettäjille

4:36
Tulosruudun kattava raportti dramaattisen EM-finaalin käänteistä

Englannin hyökkääjä Marcus Rashford, 23, on pyytänyt anteeksi epäonnistumistaan sunnuntaina pelatun jalkapallon EM-finaalin rangaistuspotkukilpailussa. Rasististen solvausten kohteeksi joutunut Rashford kuitenkin korostaa, että anteeksipyyntö koskee vain hänen rangaistuspotkuaan, ei koskaan sitä, kuka hän on ihmisenä.

Englanti hävisi rangaistuspotkukisan Italialle maalein 2–3, kun juuri ennen sitä kentälle vaihdetut Rashford ja Jadon Sancho sekä jo aiemmin Kieran Trippierin korvannut Bukayo Saka epäonnistuivat Harry Kanen ja Harry Maguiren onnistumisten jälkeen.

Tummaihoiset Rashford, Sancho ja Saka joutuivat sosiaalisessa mediassa rasistisen solvauksen kohteeksi. Rashfordista tehty seinämaalaus sotkettiin hänen kotiseudullaan Withingtonissa, Manchesterissa, mutta sittemmin sotkut ovat peittyneet Rashfordille osoitettuihin kannustaviin viesteihin.

Poliisi on käynnistänyt tutkinnan pelaajiin kohdistuneista kommenteista, ja ne on tuomittu laajalti. Rashfordillakin oli omat tiukat terveisensä näiden viestien lähettäjille.

– Voin milloin tahansa ottaa vastaan kritiikkiä suorituksistani. Rangaistuspotkuni ei ollut tarpeeksi hyvä, sen olisi pitänyt mennä sisään. Mutta en milloinkaan pyydä anteeksi sitä, kuka olen ja mistä tulen, Rashford kirjoittaa Twitter-tilillään julkaisemassaan viestissä.

– En ole koskaan ollut ylpeämpi kuin silloin, kun vedän ylleni paidan, jossa on kolme leijonaa, ja näen perheeni kannustavan minua kymmenien tuhansien ihmisten joukossa katsomossa.

Englannin kolmantena laukojana rangaistuspotkukisassa pallon taakse astellut Rashford onnistui hämäämään Italian maalivahdin Gianluigi Donnarumman väärään kulmaan, mutta hänen laukauksensa osui tolppaan.

– En edes tiedä, mistä aloittaa, enkä tiedä, miten pukea sanoiksi se, miltä minusta tuntuu. Minulla on ollut vaikea kausi. Se on varmasti selvää kaikille, ja ehkä minulta puuttui itseluottamusta, Rashford kirjoittaa.

– Olen aina luottanut itseeni rangaistuspotkuissa, mutta jokin ei ollut kohdallaan. Pitkän vauhdin aikana yritin pelata aikaa, mutta valitettavasti tulos ei ollut sitä, mitä halusin. Tunsin pettäneeni joukkuekaverit, tunsin pettäneeni kaikki.

Rashford on laukonut urallaan 18 rangaistuspotkua ja onnistunut niistä 15:ssä.

– Rangaistuspotkussa onnistuminen oli ainoa, mitä minulta vaadittiin. Osaan tehdä niistä maaleja unissanikin, joten miksi en nyt onnistunut? Olen käynyt tilannetta läpi päässäni kerta toisensa jälkeen, enkä pysty kuvailemaan, miltä se tuntuu.

Englanti pelasi ensimmäisessä arvokisojen finaalissaan sitten maailmanmestaruuteen päättyneiden kotikisojensa 1966.

– Finaali. 55 vuotta. Yksi rangaistuspotku. Historiaa. Voin sanoa vain anteeksi. Kunpa se olisi mennyt toisin. Mutta samalla kun pyydän anteeksi, haluan kiittää joukkuekavereitani. Tämä kesä on ollut yksi parhaista leirityksistä koskaan, ja teillä kaikilla oli oma osanne siinä.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja