Mainos

Israelin ulkoministeri uhkaa Libanonia

Israelin ulkoministeri David Levy sanoi tänään, että Libanonin maaperä palaa, jos Hizbollah-sissit ampuvat raketteja Pohjois-Israeliin kostaakseen pommitukset. Israel on pommittanut Libanonin sähkölaitoksia ja muita kohteita vastatoimena sille, että "Hizbollahin vihollistoiminta on vakavasti laajentunut viime viikkoina", kuten Israel sanoo.

Lähi-idän arabimaat syyttivät Israelia rauhanprosessin myrkyttämisestä. Maat vaativat samalla sekä Yhdysvaltoja että Venäjää painostamaan Israelia, jotta se lopettaisi iskut Libanoniin.

Sotilaat haluaisivat pois

Libanonissa Israelin miehittämällä alueella palvelevat israelilaissotilaat esittivät tänään Israelin vetäytymistä Etelä-Libanonista. Asemapaikalleen menossa ollut israelilaissotilas sanoi maansa radiossa, että tappioita on kärsitty liian paljon.
-Ainoa, mitä toivomme, on, että lähdemme täältä niin pian kuin mahdollista, hän sanoi.

Toinen israelilaissotilas kysyi, miksi sotilaiden henki pitäisi vaarantaa, kun armeijan kädet ovat sidotut poliittisista syistä eikä se voi toimia kuten sen pitäisi. Hänen mielestään maanpuolustusta ei voi toteuttaa hyvin nykytilanteessa. Israelin armeijan edustaja sanoi myöhemmin, ettei sotilaiden olisi pitänyt puhua radiolle eikä radion olisi pitänyt antaa sotilaille mikrofonia. Sotilaiden ei tule armeijan tiedottajan mukaan sekaantua poliittiseen keskusteluun.
(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.