Mainos

Israelilaislähteet: Hyökkäys Gazaan lopetetaan

Israel aikoo päättää hyökkäyksensä Gazaan, israelilaislähteet kertovat. Niiden mukaan kolme viikkoa kestänyt hyökkäys lopetettaisiin, sillä Israel on saavuttanut tavoitteensa.

Israelin hallituksen sisäpiirin odotetaan äänestävän tulitauosta tänä iltana. Gazaa hallitseva Hamas on ilmoittanut, ettei se huomioi Israelin mahdollisesti yksipuolisesti hyväksymää tulitaukoa. Hamas aikoo jatkaa taisteluja, kunnes Israel purkaa Gazan saarron.

Israelin ilmavoimien koneet aloittivat Gazan palestiinalaisalueen pommitukset varhain aamulla. Kuusi palestiinalaista sai surmansa, kun Israelin joukot tulittivat aamulla YK:n ylläpitämää koulua.

Lisäksi tulituksessa haavoittui useita ihmisiä, ja osa koulusta syttyi tuleen. Koulu sijaitsee Beit Lahijassa, ja useat ihmiset olivat hakeutuneet kouluun suojaan taisteluilta.

Israelin ja Hamasin valtuuskuntien on määrä jatkaa tulitaukotunnusteluja Egyptin johdolla Kairossa. Tshekin ulkoministeri Karel Schwarzenberg on matkustanut Kairoon keskustelemaan Gazan tulitaukonäkymistä ja humanitaarisen avun saamisesta palestiinalaisalueelle.

Tshekki hoitaa EU-puheenjohtajuutta alkaneen puolivuotiskauden ajan.

Yli 1150 palestiinalaista on kuollut kolme viikkoa kestäneissä taisteluissa ja noin 5100 haavoittunut. Suurin osa uhreista on siviilejä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.