Mainos

Israel tunkeutui Ramallahiin

Varhain tänä aamuna kolme Israelin armeijan panssariautoa ja armeijan maastoauto tunkeutuivat palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin päämajan alueelle Ramallahissa Länsirannalla, raportoivat palestiinalaisten turvallisuuslähteet.

Kaupunkiin julistettiin ulkonaliikkumiskielto

Israelin joukot sulkivat operaatiossa päämaja-alueen. Noin 50-60 panssarivaunua ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua tunkeutui aiemmin yöllä Ramallahiin sotilasajoneuvojen sekä kahden helikopterin saattelemana kaupungin pohjoispuolelta, idästä ja kaakosta. Israelilaiset julistivat Ramallahiin, naapurikaupunki el-Birehiin sekä läheiselle al-Amarin pakolaisleirille ulkonaliikkumiskiellon.

Israel valvoo nyt kuutta Länsirannan kahdeksasta isosta kaupungista. Jenin, Qalqilya, Tulkarm, Betlehem ja Nablus on miehitetty jo aiemmin. Israelin armeija vahvisti käynnistäneensä operaation Ramallahissa ja ottaneensa haltuunsa strategisia kohteita kaupungissa sekä määränneensä ulkonaliikkumiskiellon.

Armeijan mukaan yksi israelilaissotilas on lievästi haavoittunut Ramallahissa, muttei maininnut yksityiskohtia tapauksesta. Israel kertoi myös pidättäneensä 12 palestiinalaista Hebronissa, Jeninissä ja Betlehemissä.

Arafatin päämajassa oleskeleva palestiinalaisviranomainen vahvisti Israelin panssarivaunujen saapumisen alueelle. Turvallisuuslähteiden mukaan puskutraktorit alkoivat kasata kiviä päämajan ympärille sulkeakseen sinne johtavat viisi ajoreittiä. Ramallahissa ei kuultu taistelujen ääniä, kun israelilaisjoukot etenivät kaupunkiin. Sen sijaan kaksi voimakasta räjähdystä kuultiin. Ne olivat palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan taisteluhelikopterien ammuksia.

Hamas-johtaja kotiarestiin

Palestiinalaishallinto on määrännyt ääri-islamilaisen Hamas-järjestön perustajan sheikki Ahmed Yassinin kotiarestiin. Lisäksi toistakymmentä järjestön jäsentä on pidätetty.

Israel ja muut maat ovat vaatineet Jasser Arafatilta toimia ääriliikkeiden tukahduttamiseksi sen jälkeen, kun viime viikolla Jerusalemissa ja juutalaissiirtokunnassa tehdyissä iskuissa kuoli 31 israelilaista.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 24.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.